Zoete pastinaak broodjes ( Vegan)

Ik ben er niet superdol op, maar ik vind het op zijn tijd wel lekker. Pastinaak. KLIK HIER om alles over de pastinaak te lezen. Het leuke van pastinaak is dat het bijna alleen maar biologisch is in te kopen. Het komt zelden voor dat we niet-biologische pastinaak aantreffen. Het is zo’n beertje hetzelfde als pompoen. Deze hebben ook in principe ook geen bestrijdingsmiddelen nodig, omdat ze zichzelf van nature zeer goed kunnen beschermen. In de supermarkten vinden we pas de afgelopen twee jaar pastinaak. Het is lange tijd ” een vergeten groente” geweest, maar dankzij de gezonde trends op gebied van voeding is hij herontdekt.

De wortels kunnen gigantisch zijn, maar ook klein. We vinden de kleinere formaten in de supermarkten. Je kunt pastinaak geweldig goed gebruiken als alternatief voor aardappelen. Er wordt dan ook erg veel groente-friet van gemaakt, maar ook wordt er met een spirelli lange slierten geslepen om zetmeelhoudende pasta soorten te vervangen. Als puree doen ze het nog het beste, en met deze puree kun je veel lekkere dingen maken, zoals deze snel gemaakte broodjes!

Dit heb je nodig:

  • 450 gram havermout
  • 10 gram wijnsteen bakpoeder
  • een grote banaan, gepureerd
  • eventueel nog wat warm water

Voor de puree:

Om te bestrooien ( optioneel)

  • gepelde sesamzaadjes

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 175 •C, bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe de gekookte pastinaak in een kom en roer daar de stevia suiker door, stamp tot een puree. Voeg de rest van de ingrediënten toe en kneed dit tot een stevige massa. Als de massa wat te droog blijft, kun je een heel klein beetje water toevoegen maar let op dat je niet teveel gebruikt, zodat de massa papperig wordt. Draai broodjes en leg deze op de bakplaat. Bestrooi met de sesamzaad. Bak de broodjes in het midden van de oven gaar in ongeveer 45-50 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

Je kunt de broodjes het beste bewaren in een BPA vrije plastic zak. op een koele plek. Je kunt in plaats van sesamzaad natuurlijk van alles anders gebruiken om de broodjes leuk te versieren ! Zoals zwart sesamzaad, maanzaad, kokosrasp, amandelschaafsel enz

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *