Jimmy boyd natuurlijk parfums….hoe natuurlijk zijn ze, hoe lang blijven ze hangen ?

Parfums…..ik hou er vreselijk van, maar anderzijds weet ik ook, dat ze niet bepaald gezond zijn, op veel vlakken. En dat merk ik meteen aan mijn huid. Als er maar net één ingrediënt in een parfum zit waar mijn huid niet blij van wordt, dan slaan de vlammen zo’n beetje uit mijn huid. Douglas / XI-Paris…..ik loop ze straal voorbij omdat deze synthetische parfums mij echt flink kunnen plagen. Als geur liefhebber miste ik vrij veel jaren dus wel veel. Gelukkig vond ik over de afgelopen tien jaren meer natuurlijke alternatieven. En zo vond ik ook “ mijn “ geur bij LUSH ( vanillery ) Alhoewel deze parfum ook niet erg vrij is gebleven van synthetische stoffen / parfum stoffen, lijkt mijn huid deze parfum meer dan prima te vinden. Ik heb verder nog een aantal andere heerlijke natuurlijke parfums gevonden, waarover ik je IN DIT ARTIKEL vertel. Als geur liefhebber blijf je echter altijd wel een beetje op jacht naar parfums waar mijn huid blij van wordt.

Zo stuitte ik onlangs per toeval op een nieuw merk: JIMMY BOYD. Het merk viel aanvankelijk in mijn oog door het zeer unieke en opvallende flesje. Daar wilde ik meteen al wat meer van weten. En ben erin gedoken.

JIMMY BOYD ?

….Dat klinkt als een Amerikaanse naam, maar dat is het in dit geval niet. Deze parfum meneer komt uit Spanje. Jimmy heeft zijn eigen parfum merk in 1979 opgericht, het loopt dus al een poosje mee. Inmiddels is het een lieftallig familiebedrijfje geworden een staat Jim Boyd junior aan het roer, die het stokje van zijn vader overnam. Beide heren hebben parfumerie gestudeerd in GRASSE ( Frankrijk ) waar heel veel andere beroemde parfumeurs hebben gestudeerd. Jim senior wilde het echter altijd anders doen, wilde zijn passie volgen, en dat was de natuur zelf. Zo ontstond het hele parfum merk.  Het merk staat nogal voor aardig wat :
– er wordt op de meest mogelijks biologische en duurzame manier gewerkt, met respect voor mens / dier en milieu
– de ingrediënten worden zoveel als mogelijk uit de streek gehaald en circulair
– er heerst een zeer strenge controle op alles wat bij Jimmy Boyd de deur uitgaat
– de distributie gebeurt in geheel plasticvrije containers
– de verpakkingen zijn gemaakt van gerecycled glas en  het karton verwaardigd uit maïs, alle verpakkingen zijn volledig recyclebaar
– de producten bevatten geen chemische meuk, geen oplosmiddelen, en het alcohol wordt gewonnen uit organische biologische landbouw
– de producten zijn geschikt voor veganisten en 100% dierproef vrij
– de producten dragen het waardevolle keurmerk ECO CERT COSMOS ORGANIC en ook BIO 100% VEGAN 
– de gebruikte parfumstoffen zijn afkomstig uit pure etherische oliën, en bevatten pure extracten
Dat stemt vrolijk, nietwaar ? Ik werd er in elk geval wel onwijs nieuwsgierig naar, en besloot contact op te nemen. Want ik zag, dat er ook proef monsters beschikbaar waren, die wilde ik graag aanvragen. In plaats daarvan ontving ik tot mijn grote verrassing meteen een fles en een rits aan samples van al hun geuren. WAUW! Dat was een plezierige verrassing. Aardige gasten! Nu ik de volle mep in huis had, kon ik uiteraard meteen ook veel geuren testen. Het belangrijkste voor mij persoonlijk is A ; of de geur lang blijft hangen, B : of mijn huid er niet boos om gaat worden, en C : of de prijs een beetje leuk blijft.
Aan het uiterlijk van de flesjes ligt het in elk geval zeker niet. Want mijn hemel, wat is DAT mooi. In iedere geur zie je daadwerkelijk een takje, bloesem of plantje in je parfum zwemmen. Er zijn in totaal, zover ik kon tellen, negen geuren ;
– WILD ROSES, met rozenblaadjes in de fles
– ORANGE BLOSSEM, met een sinaasappel blad in het flesje
– LEMON & ROSE, met een citroen blad in het flesje 
– VERBENA, meteen takje tijm, of  een verbena blad in het flesje, afhankelijk van het seizoen
– SPRING RAIN, met klimop bladeren in het flesje 
– LAVENDEL, met een lavendel takje in het flesje 
– FOREST, met een takje rozemarijn in het flesje 
– TANGERINE WATER, met een takje mandarijnblad in het flesje 
– GREEN THEE & MINT, met een takje munt in het flesje 
Er zijn ook sample-zakjes, van 2 ml, van iedere geur. De parfums worden COLOGNE INTENSE genoemd. En dat is eh….niet voor niets. Ik ontving de LAVENDEL geur. Eerlijk gezegd niet mijn meest favoriete geur, maar ik vind het zeker ook geen onaangename geur in zijn natuurlijke vorm. Van de kunstmatige / chemische namaak geuren uit de industrie krijg ik knallende koppijn van lavendel. Ik had uiteraard mijn voorkeur aan de Orange bloesem gegeven 😍 omdat ik nu eenmaal dol op sinaasappel geuren ben in verzorging en parfums, maar ik had mijn sample zakje nog om te testen. Daar heb ik negen dagen over gedaan ; iedere dag een geur testen.

HET FLESJE

Laten we wat in gaan zoomen op het flesje zelf. Om te beginnen ben ik onder de indruk van de om-doos, die is gemaakt uit maïs. Het is een ONWIJS STEVIG om-doosje. Dat verwacht je wellicht niet, maar het flesje zit echt onwijs beschermd en stevig in de om-doos. Als je het doosje opent, verschijnt er een leuk klein informatie foldertje en zie je, dat de verstuiver nog op de fles gedraaid moet worden. Je kunt het parfum dus zowel als parfum gebruiken, als een eau de cologne, dan laat je de dop er gewoon op. Ik ga het uiteraard gebruiken als parfum verstuiver en heb de verstuiver er dus op gedraaid.
Zoals eerder gezegd is het flesje echt een streling voor het oog. Je kunt het mooi als decoratie ergens neerzetten.
De geur…..ja, ik kan het absoluut waarderen, maar hoe zit het met mijn huid ? Die eerste keer in gebruik van een nieuw parfum blijft voor mij toch steeds opnieuw spannend. Maar hoera….mijn huid gaf geen kick, en leek het meer dan prima te vinden! Twee pompjes zijn ruim voldoende om heerlijk te ruiken. Maar hoe lang houdt de geur het vol om op mijn huid te blijven hangen ?
Nou…applaus, want ja, dat lijkt zeker een kwart dagje mee te gaan. Het is zeker niet zoals een chemisch parfum, wat echt dagen nog in je neus kan bijven hangen, maar dit is zeker voor zo’n onwijs natuurlijk parfum echt niet verkeerd! Ik heb zelfs iedere dag gesport met de geuren, en na mijn douche rook ik de geur nog licht op mijn huid, daar waar ik het had opgespoten. De lavendel geur is subtiel. Het is goddank geen wc eend geur, wat zeer penetrant en aanwezig is. Ik kan hier echt zeker blij van worden en dit parfum heeft een fijn ontspannende werking op je brein. WAUW. Ja, ik geef het wel echt de WAUW-factor.

DE SAMPLES TESTEN…..

Op naar de andere geuren, want na mijn zeer positieve eerste ervaring met de lavendel geur, wat niet eens onder mijn favoriete geuren valt, was ik extra benieuwd naar de Orange bloesem. Deze heb ik als eerste sample getest. OEH OEH OEH! Jaaah-hoor, deze geur is een topper! 😍 Precies eigenlijk, zoals ik het mij had voorgesteld : fris, mild zoet, zoals het verse vruchtvlees van een bloed-sinaasappel ruikt.  De samples zijn niet direct vloeibaar in een zakje gestopt, maar gedrenkt in een vloei papiertje, wat ik persoonlijk echt ontzettend fijn en handig vind. Je kunt dat vloei-papiertje echt helemaal  “ op “ gebruiken, door het bijvoorbeeld, nadat je het op je huid hebt aangebracht, over je kleding heen kunt wrijven of, wat ik ook deed, over mijn beddengoed strijken.
Mijn tweede test dagje was gereserveerd voor de SPRING RAIN geur. En die verraste mij opnieuw ENORM! Dit zijn echt van die echte frisse geuren die je opsnuift als je in een net beregend bos rond wandelt! Wauw. Ja, dit geurtje bevalt mij ook echt.
De derde dag was gereserveerd voor de WILD ROSES, en ondanks dat ik echt niet zo dol met op rozengeuren, was deze voor mij wel okay. Het is een echt zacht rozengeurtje, wat ik wel het meest prettig vind. Maar eerlijk = eerlijk, rozengeuren zijn ook niet mijn ding.
Dag vier was voor de VERBENA, een geur waar ik normaliter ook best dol op ben, en ja hoor, Jimmy Boyd stelt in deze geur zeker ook niet teleur! Ik vind het licht zoet ruiken. Met een zeer frisse geur op de achtergrond.
Dag vijf was voor FOREST, een waanzinnig verrassende geur wat ik een beetje als een geur-voor-iedereen beschouw, ik denk dat niemand deze geur vervelend vind. Het geeft je zo’n aangename geur, dat mensen om mij heen vroegen, welk geurtje ik op had omdat het zo lekker rook.
Dag zes was voor GREEN TEA & MINT, voor mij persoonlijk een iets te fris geurtje, maar smaken verschillen. Ik hou van citrusgeuren, en mint…nou ja, ik vind het lekker maar het moet niet overheersen, en dat idee kreeg ik een beetje met deze geur, maar zeker NIET vervelend!
Dag zeven was voor de TANGARINE WATER, wat ook meteen tot één van de favorieten behoort in mijn lijstje, want tja, die heerlijke pure citrus geuren, ik HOU er zo van! De laatste was de LEMON & ROSE, maar OH MY, niet de minste! Deze prijkt ook hoog in mijn scorelijst, de geur is zo heerlijk mild fris! En dat voor een rozengeur, nou, bij mij zegt dat veel! Maar lemon lijkt een geweldige combi met rozen.
Mijn huid heeft in al die dagen geen enkele reactie gegeven, en dat terwijl zo’n vloei papiertje behoorlijk was doordrenkt. Dat is dus zeker een groot pluspunt. Ik ben wat betreft parfums extra overgevoelig, omdat mijn huid vreselijk heftig op alcoholen kan reageren. Maar ik hoef mij wat betreft deze parfums absoluut geen zorgen te maken.

MIJN EINDOORDEEL :

Tja…..ik loop best over van enthousiasme. En weet je waarom ik extra enthousiast ben ? Omdat dit een serie parfums is, waarvan de geuren algemeen bekend zijn. Iedereen kent immers de geuren van lavendel, sinaasappel, citroen , verbena, roos, enzovoort. Het is dus niet echt zo lastig om online blind te gaan voor jouw eigen geur voorkeur. Als je dol bent op rozengeuren, dan is de WILD ROSE en LEMON & ROSE bijvoorbeeld ideaal voor jou. Vind je net als ik de wat mild zoetere geuren lekker, dan zijn de ORANGE BLOSSEM en    meest ideaal. Het zijn geen al te ingewikkelde of onbekende geuren, wat het online kopen vergemakkelijkt. Vind je het toch nog iets té spannend om meteen een fles aan te schaffen, dan zijn daar ook de samples!
Ik ben meer dan blij verrast van deze natuurlijke parfums, want kijk daar ook niet overheen. Het is echt knap lastig, om een natuurlijk parfum te maken wat ook een beetje blijft hangen op je huid en niet na 30 minuten vervlogen is. Dat het Jimmy Boyd behoorlijk goed is gelukt, daar mag een diepe buiging voor worden gemaakt. Ik ben fan!

WAAR KUN JE JIMMY BOYD PARFUMS KOPEN ?

Je kunt de parfums meest online bestellen, zoals bij Micha ecoshop. Daar kun je ze allemaal bestellen, en ook de samples.

KLIK HIER om naar het besteloverzicht te gaan

Wil je de samples bestellen ? KLIK DAN HIER

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *