Zijn oliebollen nu gezond of ongezond?

Het is December 2019. We streven alweer af naar 31 December, oudejaarsavond. De oliebollen kramen staan er alweer sinds November. Nog een wonder te noemen dat deze kramen niet ook, net als al het sinterklaas-lekkers, al rond Juli / Augustus op iedere hoek van de straat zijn te vinden. We lijken het dan toch nog gek genoeg te vinden, maar zodra de oliebollenkramen rond November dan echt weer in het straatbeeld verschijnen , weten we dat de feestdagen in aantocht zijn en krijgen we dat echte kerstgevoel. Lees verder

What’s the deal with…shampoo bars? Alle ins and outs!

Ik wilde er tot voor kort niet echt aan: shampoo bars. Ik heb jaren geleden ooit bij LUSH zo’n shampoo bar gekocht, omdat het mij helemaal top leek, om zo mijn haar te kunnen wassen, zonder dat het milieu ermee werd belast. Maar dat viel zwaar tegen. Niet alleen mijn haar werd touw, maar ook het geklieder stond mij niet aan. Het was dus vrij snel over bij mij, en ik heb er verder geen aandacht meer aan geschonken. Anno 2019 / 2020 zien we echter plotseling een gigantische opmars van de shampoo bars ( ook wel zepen ) Het lijkt een logisch gevolg op de bewustwording voor ons milieu. En dat is natuurlijk fantastisch.
De shampoo bars zijn inderdaad fantastisch bedacht om het milieu te sparen. Het behoeft geen verpakking, en als het dan verpakt wordt, kan dit worden gedaan in milieuvriendelijke kartonnen / papieren doosjes.
Maar eigenlijk houdt het daar in de meeste gevallen wel op met de voordelen. Mijn ervaring eerder staat niet op zichzelf. Ik heb erg veel negatieve ervaringen gehoord, die vooral gebaseerd waren op de verzorging van het haar. Droog haar, dor en dof haar, en geen kam of borstel meer door te halen.Hoe komt dat? Simpel. Omdat de meeste shampoo bars vol zitten met synthetische en agressieve stoffen, terwijl ze juist zo’n gezond en schoon imago hebben.

Lees verder

Waarom ik voor de natuurlijke / fluoride vrije tandpasta’s van GREEN PEOPLE ga…..

Ik ben erg zuinig op mijn gebit. En daar ga ik ver voor. HEEL VER. Zo ver dat ik onlangs nog besloot om een implantaat te plaatsen ter vervanging van een kies waar ik al jaren erg veel last en “ gedoe” mee had. Het was een drastisch besluit, maar ik wil erg graag zo lang mogelijk doen met mijn eigen tanden en kiezen.
Ik verzorg ze daarom ook ( misschien wel een beetje té) goed, en ik hou erg veel rekening met wat ik eet en drink om mijn tandglazuur zo lang mogelijk te sparen. Nu ben ik gelukkig sowieso nooit een “ sapjes-mens” geweest, maar al was dit wel zo, had ik dit compleet afgezworen. Heel veel mensen zijn zich totaal niet bewust, dat juist deze oh-zoooh-gezond lijkende ( vruchten) sapjes een ware aanval zijn op het tandglazuur, en daarmee flink wat verwoestingen kan veroorzaken. Tand erosie is iets wat zeker afgelopen jaren zeer explosief is gestegen. Dit is in lijn mee gegaan met de gezonde trends. Trends als het drinken van citroenwater en / of appel-ciderazijn hebben zeker bij gedragen aan de explosieve groei van tanderosie en vee tandartsen luiden dan ook al een poosje de noodklok. Al die hippe sapjes zijn niet erg goed voor onze tanden een kiezen, en het zou mooi zijn, dat hier wat meer aandacht aan wordt besteed.
Natuurlijk zijn niet allen sappen boosdoeners. We zijn met zijn allen ook veel MEER gaan eten en drinken. Dit levert per 24 uur veel meer eet en drink momenten op waardoor ons gebit voortdurend wordt aangevallen. Hierdoor worden tanden en kiezen ook teveel belast met alle gevolgen van dien.
Laten we duidelijk zijn, dat een goede verzorging erg belangrijk is. KLIK HIER om mijn uitgebreide artikel te lezen.

Lees verder

MEGA FEESTDAGEN KORTINGSACTIE Royal Green supplementen + Rineke Dijkinga Algen olie

Ik steek niet onder stoelen of banken, dat ik een megafan ben van ROYAL GREEN en dan met name de supplementen. Deze zijn echt puur, natuurlijk en daarom vrij uniek. Zo’n 98% van de supplementen die op de markt zijn, zijn synthetisch. Royal Green kiest een andere weg en werkt graag samen met de natuur. Dit mondt zich uit in de meest mooiste, en meest unieke supplementen. Het zijn naast unieke supplementen ook echt bijzondere. Neem nu de vitamine B12. Dat heeft een zogenoemde “ intrinsieke factor” en wordt geproduceerd onder een vrij uniek fermentatieproces. Er is geen andere B12 formule als deze op de markt ( of ik moet deze nog tegenkomen) en de B12 heeft een zeer grote opname-vermogen. Lees verder

Bouillon poeder…wat is de meest gezonde keuze ?

Ik maak veel zelf in mijn voedseldroger. By far de beste aanwinst in mijn keuken. Het zorgt ervoor dat ik al mijn restjes voedsel kan drogen om het zo opnieuw maanden lang houdbaar te maken. Ik maak regelmatig bouillonpoeder of droog veel groente om dit in poedervorm als een bouillon te gebruiken. Daar wordt een voedseldroger meest voor gebruikt. Het is een meest goedkope, meest gezonde, en meest ideale manier om zelf je  bouillon te maken, 100% meukvrij verzekerd bovendien. Lees verder