Veganistische, calorie/ koolhydraat/ suiker / gluten/ lactose vrije sauzen….WAT eet je eigenlijk?

Mijn mailbox loopt afgelopen periode nogal vol met vragen over zogenaamde calorie-vrije sauzen en zoete sauzen als chocolade saus. Ze worden momenteel met bosjes tegelijk via Facebook op tijdlijnen aangeboden, ook ik zie het iedere dag wel weer voorbij komen. De websites zijn nogal vaag en ik persoonlijk vind deze dan ook behoorlijk onbetrouwbaar. Dit alleen laat mijn alarmbellen al rinkelen waardoor ik nooit zou overgaan tot bestellen, maar ik kan mij heel erg goed voorstellen dat heel veel mensen dit wel doen. De hele SJEBENG is behoorlijk aanlokkelijk gemaakt. En als iets te mooi is om waar te zijn willen we ook graag dat het waar is. Wat erg opvalt is dat het meestal gaat om verschrikkelijk DURE producten. Bijna € 8 euro voor een sta-tube mayonaise bijvoorbeeld is niets vreemds, en dan betaal je daar bovenop ook nog verzendkosten. Lees verder

Zelf veganistische kaasjes maken met een vegan kaas kit…..is dat wat?

Als je een veganist vraagt wat zij nu het meeste missen, is het meest gegeven antwoord KAAS. Nederland is dan ook een echt kaas-land. We zijn beroemd om onze rode ronde edammer en Gouda kazen. Maar ook kunnen we er wat van betreft overjarige kaas. Denk eens aan OLD AMSTERDAM . Ik hou ook erg van kaas maar sinds ik 98 %  veganistisch ben gaan eten, is mijn kaas-consumptie sterk afgenomen tot zo eens in het jaar een lekker stukje biologische oude kaas. Ik eet ook af en toe bio-dynamische geitenkaas die nog echt traditioneel op een zorgboerderij handmatig wordt gemaakt. Een ware traktatie. Ik was vroeger ook fan van de kaasjes uit binnen en buitenland. De stink kaasjes liet ik wel achterwege, maar brie, mozzarella, mascarpone, parmezaan….HHHMMM! 🥰 Dat kan ik eerlijk gezegd heel soms nog wel eens missen, zo’n kaasplankje. Ik heb echter wel zelf al zo’n kaasplankje proberen te maken wat echt best in de buurt komt, KLIK HIER. Lees verder

Zeer snel, eenvoudig en simpel de lekkerste melk / waterkefir maken!

Kefir……it is here to STAY! Kefir heeft zeker de laatste twee jaar een enorme comeback beleefd en is razend populair geworden,
Ik ken het zelf al heel wat jaartjes en in 2014 schreef ik er mijn eerste artikel over op mijn website. Ook heeft de voedsel en levensmiddelen industrie het goudmijntje ontdekt en kunnen we gewoon bij de AH en zelfs de LIDL kant en klare kefir kopen. Hoe “ echt “ deze kefir varianten zijn……daar valt zeer over te discussiëren en dat heb ik dan ook inmiddels gedaan middels diverse artikelen. Ik geef hieronder een aantal directe linkjes, mochten jullie geïnteresseerd zijn :

Lees verder

….waarom je iedere dag RODE paprika zou moeten eten…..

Ik mag, op mijn bijna 52 ste jaar, niet mopperen over de conditie van mijn huid. Het zit nog aardig in de plooi en op de gebieden rondom mijn ogen na heb ik nog geen last van de gevreesde rimpels. Dat heb ik te danken aan verschillende factoren. Mijn eet en leefstijl, de genen,  het feit dat ik niet rook, en geen alcohol drink( en dit ook nooit heb gedaan ) , weinig in de zon ( vanwege een lichte zonneallergie ) en de uiterlijke verzorging van mijn huid. De juiste producten gebruiken heeft mij echt heel erg veel winst opgeleverd. Maar natuurlijk komt het grootste deel voort uit wat ik IN mijn lijf stop, en hoe ik mijn lichaam onderhou ( bewegen) en hoe ik met mijn lijf omspring. Lees verder

Superleuke, maar vooral meukvrije verzorgingsproducten reis-sets van FUSHI , een review

Het is op dit moment van schrijven volop vakantietijd. Heel Nederland lijkt dit jaar ( 2021 ) massaal op vakantie te zijn / te gaan om de afgelopen pittige periode waarin we niet mochten reizen in te halen. Wat ik vrij vaak hoor, is dat mensen de afgelopen tijd voornamelijk hebben uitbesteed aan klussen rondom het huis, en het ontdekken van leuke plekjes in Nederland. Maar toch…..als het dan, zij het onder behoorlijk wat restricties en voorwaarden, weer mag, dan pakken we meteen onze koffers en boeken vluchten naar het buitenland. Lees verder