Review Earth Line voetcréme

IMG_1474

Zucht……

Ja, je leest het goed, dit artikel begint al meteen met een diepe zucht…..want het gaat over een onderwerp die bij mij “ nogal gevoelig” ligt: mijn voeten. Om te beginnen zijn ze de mooiste niet. Ik heb helaas de voeten geërfd van mijn wijlen vader, hij had ook “ enorme schuivers” om het zo even te formuleren. Ik heb maat 41. Niet bepaald de gangbare vrouwenmaat. Maar hey…ze doen het goed, ze lopen voor mij, en dat is het belangrijkste 😉 Maar eerlijk = eerlijk, soms wens ik mooie poedel-voetjes met fréle teentjes in plaats van die grove hamertenen. En wens ik mijn wintertenen soms de vuilnisemmer in, want ooh, wat kan dat ongemak geven. En pijn.

Lees verder

Waarom tomatenketchup ongezond is ( + zelfmaak recept)

IMG_1717

Ons misleiden…..het is iets wat al jarenlang gebeurt in de voedselindustrie,,. Veel fabrikanten doen hun uiterste best om een bepaald positief imago zorgvuldig op te bouwen, zodat de consument de rest van diens leven hun producten zullen blijven kopen. Als voorlichtingscentra’s  als het Voedingscentrum ook zich er tegenaan bemoeien via sponsoring, kunnen producten een gezond imago krijgen, en deze nooit meer kwijtraken. Mensen zijn volgers. En volgen de grootste meutes. Ook als de grootste meutes op een totaal verkeerd been zijn gezet. Een goed voorbeeld is tomaten ketchup. Nog altijd naast mayonaise de populairste saus ter wereld. Tomaten ketchup is volledig geaccepteerd, terwijl we weten dat mayonaise ongezond is. Mayonaise bulkt immers van het vet. Tomaten ketchup niet. Maar betekent dit, dat tomaten ketchup gezond is?  Lees verder

Genomineerd voor vegaboek van het jaar! Help jij mee?

Visual Lekker Vega Kookboek 2017

HOERAAAH!  Ik ben genomineerd door de Nederlandse Vegetariërsbond voor vega-kookboek van het jaar! Mijn receptenboek WERELDGERECHTEN heeft de grote eer gekregen zich te nomineren tussen nog 49 andere mooie boeken. Een super-grote verrassing, want dit verwacht je nooit. Ik ben extra trots, omdat ” wereldgerechten” mijn favoriet is.

16300198_1272328209495039_5176504263772272204_o-1200x800

Het is een bijzonder receptenboek. Alle populaire ( en minder populaire) wereldse gerechten zijn in dit boek verzameld, maar dan 100% meukvrij. Dit was voor mij een enorme uitdaging, omdat heel veel buitenlandse keukens vlees gebruiken en de meeste gerechten daaruit bestaan in basis. Ik heb mijn uiterste best gedaan om de gerechten zo dichtbij mogelijk de originele smaken te laten komen, en dat is vind ik, goed gelukt.

SAM_8929-1200x800

Van Gyros tot Chili Con Carne, van Babi ketjap tot roti. Mijn grootste uitdaging was de Surinaamse POM. Alle gerechten zijn verrukkelijk geworden, maar daar zit wel heel wat werk achter. Want niet alles lukte natuurlijk in één keer 😉

Het receptenboek is vrij van vlees, gluten, suiker, vervelende E nummers, koemelk/lactose, en is gemaakt met pure en verse ingrediënten. Omdat er hier en daar soms verse eieren en bio-dynamische geitenkaas zijn gebruikt is het receptenboek niet 100% vegan, maar 99%. Want verder worden er geen dierlijke bijproducten gebruikt. Het boek is geschikt voor veganisten, eieren en geitenkaas kunnen worden weggelaten in de enkele recepten waarin dit is gebruikt.

Wil jij het receptenboek bestellen? KLIK HIER voor uitgebreide informatie en de bestellink.

Visual Lekker Vega Kookboek 2017

Maar goed, ik ben dus GENOMINEERD!!!!!!!! WAUW!

Willen jullie mij helpen aan deze eervolle titel? STEM DAN OP MIJ! En vraag aan iedereen die je kent, of zij ook voor mij willen stemmen. Ik ben iedereen eeuwig dankbaar want hoe mooie kroon zou dit zijn op mijn werk???

Ga naar DEZE STEMPAGINA en stem op WERELDGERECHTEN. Als je dit doet maak je ook gelijk kans om mijn of één van de andere genomineerde boeken te winnen! Je kunt de gehele maand Januari stemmen en zo vaak stemmen als je wilt dus ik hoop dat jullie massaal gaan stemmen!!!!

HEEL ERG BEDANKT VOOR JULLIE SUPPORT!!!

PS: als ik win ga ik dit uiteraard met jullie vieren!!!!!! Met leuke winacties! Ben je nieuwsgierig geworden naar het receptenboek? VIA DEZE BESTELLINK kun je hem nu met twee euro korting bestellen!

Druivenbladeren, gezond en lekker!

IMG_1475

Ik woon in Rotterdam. Rotterdam is een multi culturele stad geworden met heel erg veel verschillende nationaliteiten. Dit heeft er de afgelopen jaren voor gezorgd dat er heel erg veel toko’s en buitenlandse winkels bij zijn gekomen. Ook supermarkten breiden hun assortiment uit met buitenlandse producten. Dankzij deze samensmelting kunnen Nederlanders ook kennis maken met tal van buitenlandse keukens. Ik vind het een zegen, al die winkels vol met bijzondere producten. Ik kan uren zoet zijn in een Surinaamse toko, een Turkse supermarkt of een Indische toko. We hebben ook een privilege in Rotterdam: de Rotterdamse markthal. Dit is een overdekte smeltkroes aan winkels en kramen met food uit tal van landen over de gehele wereld. Een dagje uit voor iedere food-lover. Als ik iets bijzonder nodig heb pak ik mijn fiets en rij naar de markthal. Dit is ongeveer 25 minuten fietsen voor mij.  Lees verder

Honig….ga je lekker???????

Schermafbeelding 2018-01-18 om 03.46.40

In mijn loopbaan als kritisch health blogger ben ik de meest bizarre en meest idiote dingen tegengekomen, in hoe ver fabrikanten kunnen gaan om hun merk te verkopen en consumenten aan hun te binden. Denk je alles te hebben gezien, kan het nog altijd gekker. Dit merkte ik vorige week, toen het bekende pakjes-meuk-merk HONIG bekend maakte met een grootscheeps marketing circus dat zij met een gezinnetje een jaar lang een “ 365 dage Challenge” gaan beginnen. Het verhaal is aandoenlijk, en speelt direct in op schuldgevoelens van de drukke consument. Ze brengen het super-leuk, maar de achterliggende gedachte is uiteraard dat wij aan de pakjes en zakjes moeten gaan.  Lees verder