Review Cressana ” puracress” waterkers capsules, is het wat?

Onlangs schreef ik een artikel over waterkers. Ik schreef daarin o.a hoe knetter-gezond waterkers is en dat het jammer is, dat waterkers een beetje “ het ondergeschoven kindje” blijft in de wereld van voeding en gezondheid. Raar ook, want als je ziet wat waterkers allemaal in huis heeft…..KLIK HIER, om naar mijn artikel te gaan. 

Naar aanleiding van mijn artikel werd ik benaderd door een fabrikant die pure gevriesdroogde waterkers in capsulevorm op de markt heeft gezet. Cressana , de leverancier achter de PURACRESS capsules, was onder de indruk van mijn artikel en bood direct spontaan aan om mij wat van zijn capsules toe te sturen. Het toeval wilde dat ik enkele dagen later de JOUW BOX ontving, waar ook deze capsules in de box aanwezig waren in de vierde editie. Ik had al kennis kunnen maken met de capsules en was al direct dol-enthousiast. Dit enthousiasme verdween niet toen ik een dagje later de producten van de fabrikant ontving. Een uitgebreid review.

Lees verder

De nieuwe JouwBox editie vier: is het wat?

Afgelopen Februari was ik op de gezondheidsbeurs. Altijd een feestje. Even gezellig met collega’s kletsen en fans en volgers ontmoeten, ik vind het echt een feestje. Dit jaar stond JOUW BOX ook op de beurs, onder de gevleugelde enthousiaste leiding van Tim Hortensius zelf, de man achter JouwBox. Ik ben een groot fan van deze boxen. Ik vind dit soort boxen sowieso erg leuk en aantrekkelijk. Het is niet alleen een cadeautje om jezelf te geven of een ander, het is ook een prachtige manier om de consument op een zeer voordelige manier de meest prachtige producten van hoge kwaliteit te leren kennen. Zelfs ik kom zo nu en dan producten tegen waar ik niet eerder van heb gehoord. Dat maakt de box voor mij ook superleuk.

Inmiddels is editie vier uit. Ik nam hem mee van de beurs, en heb de box “ unboxed”. Wat zit er in deze editie? En hoe meukvrij zijn de producten?

Lees verder

Imperfecte groente en fruit….lekker, vers, gezond en goedkoper!

Als we eens nuchter naar ons weggooi-gedrag gaan kijken, dan denk ik zomaar, dat we ons vreselijk gaan schamen. Want het IS om ons voor te schamen. Als er maar een plekje op een krop sla zit, dan mikken we het meteen de vuilnisbak in. Als we teveel hebben gekookt, of alles wat overblijft na een maaltijd….huppakee, in de kliko met die hap. Zonden blikken of blozen gooien we per persoon jaarlijks gemiddeld zo’n 135 kilo goed en bruikbaar voedsel weg. Dat is natuurlijk van-de-zotte.

Het meeste wat wordt weggegooid/ verspild zijn producten die over een houdbaarheidsdatum heen reiken. Uiteraard moeten we met de “ houdbaar tot” ( HT)  en “ te gebruiken tot” ( TGT) aanduidingen wel rekening houden, maar de “ tenminste houdbaar tot” ( THT)  is zeer ruim genomen. De HT en TGT aanduidingen vinden we veelal op verse producten en / of producten die snel aan bederf onderhevig zijn, zoals vlees, eieren en sommige zuivelproducten.  Maar de THT aanduiding is altijd breed berekend. Dit betekent meestal dat de producten na het verstrijken van zo’n datum nog prima eetbaar zijn.

Lees verder

Receptenboek ” BLEND IT!” exclusief voor de MontAna hoge snelheidsblender!

Ik maak er geen geheim van dat ik erg gelukkig ben met mijn “ knapperd”. Daarmee bedoel ik niet alleen vriendlief mee, maar ook mijn hoge snelheidsblender van MontAna. Vriendlief moet zijn plek dus delen. 😉 maar dat vind ie helemaal niet zo erg, omdat hij er ook volop van profiteert!  Ik kan hem bijvoorbeeld niet blijer maken met mijn veganistische mayonaise of mijn homemade melk. Zelf gebruikt hij de knapperd ook veel om lekkere koffietjes te maken.  Lees verder

Mosterd…lekker en…knettergezond!

Mijn moeder is een grote mosterd-fan. Ze eet het zo’n beetje overal op/ aan/ naast/ bij. Bij haar staat dan ook al jaren standaard een paar potjes mosterd op voorraad in de kast. Door haar mosterd-liefde ben ik het ook erg lekker gaan vinden, ondanks ik nu niet bepaald groot fan ben van scherp en pittig voedsel. Mosterd vind ik echter onwijs lekker. Vooral als smaakmaker in soepen en sauzen. Er zijn ontiegelijk veel verschillende potjes op de markt. Ik ontvang regelmatig vragen over mosterd. Welke nu het meest gezondste is en welke niet. Hoogste tijd dus om er een artikel aan uit te besteden! In dit artikel vertel ik je alles over mosterd, welke soorten er zijn, en hoe je het zeer eenvoudig ook zelf kunt maken. Lees verder