Suikervrije stroopwafels
Suikervrij snoepen van een stroopwafel? ECHT? Ja! Echt! Er wordt in dit recept gebruik gemaakt van Sukrin ( erythritol) en ” fiber syrup” eveneens van het merk Sukrin. Meer over de producten van Sukrin lezen?Klik hier.
FiberSirup wordt vervaardigd in een natuurlijk proces, met gebruik van zetmeel als grondstof. Enzymen worden toegevoegd, breken het zetmeel in kortere ketenlengtes en zetten derde verbindingen om in een type om te zetten dat het menselijk lichaam niet gemakkelijk verteert (Terwijl de menselijke darm enzymen gemakkelijk verteren) Dit betekent dat FiberSirup functioneert als een dieetvezel, voeden de goede bacteriën in de darmen. Er worden geen chemicaliën gebruikt in het productieproces, en FiberSirup wordt beschouwd als een natuurproduct.Meer informatie, zie mijn review. De ” gold” variant is een perfecte vervanging voor stroop!
Je hebt uiteraard ook een ( olbie/stroop) wafelijzer nodig. Deze wafelijzers zijn weer helemaal terug van weggeweest en daarom weer volop verkrijgbaar!
Dit heb je nodig:
Voor de wafels:
- 50 gram lijnzaad, heel, fijn gekneusd in de vijzel
- 100 gram volkoren boekweitmeel
- 20 gram Sukrin +
- 15 gram ( wijnsteen) bakpoeder
- een groot ei
- drie flinke eetlepels avocado olie of gesmolten zuivere kokosolie
- 75 ml havermelk of andere plantaardige melkvervanging
- een eetlepel ceylon kaneelpoeder
- een mespuntje vanille bourbon
Voor de vulling:
optioneel: Sukrin Melis poedersuiker
Zo maak je het:
Maal alle ingrediënten voor de wafels tot een smeuïge, licht kleverige massa in de keukenmachine. Laat ongeveer 30 minuten rusten. Verwarm het ijzer en bak de wafels. Plaats steeds een volle eetlepel in het midden en druk stevig aan.
Schenk een stroopwafel vol met fiber syrup en druk voorzichtig een andere stroopwafel erop. Eventueel bestrooien met poedersuiker.
Weet nog niet wat ik moet zeggen, weet nog nergens van .
Zodra ik het weet krijg je een feedback