Easy peasy wokgerecht ( vegan)
Je kent dat vast wel: drukke dag gehad en totaal geen zin meer om nog uitgebreid te koken. Maar toch wil je een gezonde hap op tafel zetten. Dan is dit wokgerecht ideaal. Gele linzen zijn superlekker en supergezond en kosten niet veel. Bovendien hoef je de meeste linzen niet vooraf te weken. Je kunt in plaats van gele linzen ook andere peulvruchten gebruiken, zoals zwarte bonen, bruine bonen of kikkererwten. Je kunt ook ieder ander gewenst kruid gebruiken.
Dit heb je nodig:
( voor twee volle borden:)
- 400 gram gele linzen, gekookt en uitgelekt
- twee tomaten in stukken gesneden
- een grote rauwe rode biet in kleine stukjes gesneden
- twee bosuitjes, fijngesneden
- twee flinke handjes ( circa 175 gram) gewassen bladspinazie
- verse takjes basilicum
- twee eetlepels kerrie masala
- een eetlepel ras el hanout kruiden
- een eetlepel mexicaanse kruiden
- een snufje keltisch zeezout
Zo maak je het:
Laat in een wok een klein klontje zuivere kokosolie smelten. Gooi alle groenten en kruiden in de wok en blijf roerbakken tot de spinazie is geslonken. Roer de linzen erbij en blijf roerbakken tot alles goed is gegaard. Verdeel over twee borden. Eet smakelijk !!!!!!!