Noten koekjes

Soms….

…..Dan heb je gewoon zin in wat lekkers. Maar je wilt ook niet meteen dat zo’n zin-aanval een aanval wordt op je gezondheid. Deze verrukkelijke ” trommel” koekjes kunnen altijd, overal tussendoor. Zelfs bij het ontbijt. Want ze barsten van de voedingsstoffen. Wat ze niet bevatten is suiker, in welke vorm ook. Ze zijn rijk aan eiwitten en vezels, wat de koekjes zeker geschikt maakt voor actieve mensen die veel van hun spieren vragen. De koekjes zijn ook geweldig voor de stoelgang.

Dit heb je nodig:

  • 200 gram gemengde noten ( bijvoorbeeld cashew, wal, pecan,amandel, hazelnoten)
  • drie eetlepels biologische erythritol
  • drie eetlepels kokosolie, gesmolten
  • anderhalve eetlepel psyllium
  • 130 gram zonnebloempitten
  • twee verse eieren

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 170 graden. Leg een vel bakpapier klaar op je werkplek, samen met wat plastic huishoudfolie en de deegroller. Maal alle ingrediënten in de keukenmachine tot een stevige bal. Je kunt ook alles direct stevig door elkaar roeren met de pollepel en verder handmatig tot een bal kneden.Maal wel de zonnebloempitten tot een fijne massa.  Stort de bal op het vel bakpier en druk dit goed plat. Bekleed met wat plastic huishoudfolie en rol met de deegroller tot een zo dun mogelijke plak. Hoe dunner de plak, hoe knapperiger de koekjes worden.

Steek met een koek uitsteker ( ieder gewenste vorm ) koekjes uit de plak, en leg deze op de bakplaat. Bak de koekjes in het midden van de oven gaar in ongeveer 35-45 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat goed afkoelen. Zo worden ze meest bros en knapperig.

3 Reacties op “Noten koekjes

  1. Ik heb 2 bakplaten met kleine koekjes eruit gehaald. Bij de 2de serie heb ik nog wat speculaaskruiden toegevoegd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *