Echte kokos cakejes

Ik ben dol op kokos. Maar dan wel vers uit de noot gekraakt Het kokoswater direct opdrinken is al een cadeautje van moeder natuur, maar het vruchtvlees vers oppeuzelen is het lekkerste wat er is! Het is best een gedoe om zo’n noot te kraken. Maar als je het slim aanpakt, is het klusje zo gepiept. Goed gereedschap is ook het halve werk. Een hamer, een plastic zak en een schroevendraaier met schroefkop is alles wat je nodig hebt om de klus snel te doen. Sla om te beginnen in de drie ” ogen” bovenop de kokosnoot met schroevendraaier en hamer gaten, en laat het water in een glas lopen. Drink dit direct op. Stop de leeg gegoten noot in een plastic zak en knoop dicht. Sla er met de hamer krachtig op zodat de noot kraakt. Je kunt nu eenvoudig het vruchtvlees eruit halen! Klaar ben je!

sam_9590

Veel mensen vragen zich af wat ze met het verse vruchtvlees naast oppeuzelen nog meer kunnen doen. Je kunt er geweldig mee bakken! Ht vervangt bijvoorbeeld gluten, omdat het vruchtvlees enorm veel vezels bevat. Vers vruchtvlees gedraagt zich ook anders dan gedroogd ( kokosrasp, kokossnippers) omdat er nog vocht aanwezig is. Dit vergemakkelijkt erg veel met bakken. Deze verrukkelijke kokos cakejes zijn gemaakt met vier ingrediënten. Meer dan dat is er niet nodig.

Dit heb je nodig:

  • drie bananen
  • 250 gram verse kokosnoot stukjes
  • 225 gram gierst, tot meel vermalen of andere glutenvrije meel
  • 15 gram bakpoeder

sam_9592

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een vierkante ovenschaal of brownievorm met bakpapier. Maal alle ingrediënten in de keukenmachine goed door elkaar, zorg ervoor dat alle stukjes kokosnoot goed zijn vermalen. Stort in de schaal en verdeel. Bak de cake in het midden van de oven gaar in ongeveer 35-40 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen. Snij in vierkantje blokjes.

sam_9589

Een reactie op “Echte kokos cakejes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *