Fruit crackers

HHHHMMMMMM….

Deze crackers kun je zo knapperig maken als je wilt. Hoe dunnen je het deeg uitsmeert over de bakplaat, hoe knapperiger de crackers worden! Je kunt voor de ganering van alles gebruiken. Ik heb pompoenpitten en maanzaad gebruikt. Maanzaad is zeer voordelig in te kopen bij de biowinkel, en ik bewaar altijd de pompoenpitten uit mijn pompoenen, die ik vervolgens rooster. Pompoenpitten zijn kant-en-klaar in de winkel vrij duur, je kunt dan bv in plaats van de pompoenpitten voor zonnebloempitten kiezen.

SAM_7405

De chiamix kun je kopen bij Action.

Dit heb je nodig:

  • een banaan
  • een kleine appel, gewassen en in de schil, in stukken
  • 100 gram chiamix
  • 200 gram zonnebloempitten
  • een groot ei

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier. Maal alle ingrediënten in de keukenmachine tot een fijne massa. Stort op de bakplaat en smeer zo dun mogelijk uit. Snij met een mesje banen ( crackers) in de plak. Bestrooi met ieder gewenste garnering. Bak de crackers in het midden van de oven gaar in ongeveer 30-35 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat afkoelen.

SAM_7581

Breek de crackers voorzichtig langs de snijlijntjes af.

SAM_7582

 

Een reactie op “Fruit crackers

  1. Hoi Monique,

    Ziet er erg lekker uit. Maar elders op je blog schrijf je niet heel positief over chia zaad. Wat is chiamix? En heb je eventueel een koolhydraat-arm alternatief om crackers mee te maken?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *