Haver creusli

Cruesli zijn eigenlijk bij elkaar geperste suiker bommetjes. Maar ja…..ze zijn wel lekker! Ik bedacht daarom een gezonde variant op cruesli maar ook granola. Deze haver cruesli kun je zelf aanvullen met zaden, noten en pitten. Maar zo ” naturel” zijn ze ook onweerstaanbaar lekker. Ook zeer geschikt als gezond knabbeltje tussendoor!

SAM_0199

Dit heb je nodig:

  • 350 gram havermout ( droog)
  • 200-225 ml water
  • drie eetlepels biologische erythritol 
  • 15 gram ( wijnsteen) bakpoeder
  • optioneel: een theelepeltje vanille bourbon

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Roer alle droge ingrediënten eerst goed door elkaar in een ruime kom. Voeg het water toe en roer door, tot er een stevige, maar niet te vloeibare massa ontstaat. Stort de massa op de bakplaat en smeer dit zo dun mogelijk uit. Hoe dunner de plak, hoe krokanter de cruesli. Bak de plak in het midden van de oven gaar in ongeveer 25-30 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat enige tijd goed afkoelen.

SAM_0200

Breek de plak in kleine stukjes. Bewaar de cruesli in een glazen pot. Laat de pot open.

SAM_0198

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *