Havermout blokken ( vegan)

Het is ontzettend simpel om te maken. En budgetvriendelijk. Weinig ingrediënten, maar wel allemaal knetter-gezonde ingrediënten. Snel klaar te maken. Kan altijd en overal tussendoor of als ontbijt, lunch. Vooral superlekker! Overtuigd? TOP! Aan de slag!

IMG_4555

Dit heb je nodig:

Voor de topping:

  • 150 gram lijnzaad, in de vijzel vijzelen
  • warm water

IMG_4556

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een brownievorm met bakpapier. Roer alle ingrediënten voor de koek in een kom stevig door elkaar, voeg steeds beetjes warm water toe tot de massa smeuïg is geworden. Stort de massa in de vorm en verdeel. Roer ongeveer 300 ml warm water door de lijnzaad, schenk dit over het beslag in de vorm, en verdeel. Bak de koek in het midden van de oven gaar in ongeveer 35-45 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.Snij tot slot in vierkante blokken. SMULLEN MAAR!

IMG_4558

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *