Pinda-bananensoep ( after sport soep)

Voor de echte pinda liefhebber! Stilt de stevige trek, heerlijk verwarmend in de herfst/winter en verrukkelijk als lunch! Ik heb ongezouten en ongebrande pinda’s gebruikt. Deze kun je zeer voordelig kopen in buitenlandse supermarkten en toko’s. Let wel goed op, dat er geen toevoegingen bij zitten. Deze soep is bijzonder geschikt voor na het sporten!

sam_8008

Ik maak zelf mijn bouillonpoeder in de droogoven, maar je kunt het ook in de oven maken. Op internet vind je talloze recepten. Je kunt uiteraard ook biologische bouillonpoeder kopen, let ook hier op eventuele toevoegingen.

Dit heb je nodig:

( voor twee kommen)

  • 100 gram ongezouten, ongebrande pinda’s, gemalen
  • twee flinke eetlepels notenpasta ( Action of Aldi, potje 1,79)
  • twee flinke eetlepels bouillonpoeder
  • 700 ml water
  • een banaan
  • een eetlepel kerrie masala
  • twee eetlepels ras el hanout kruiden
  • een eetlepel curry madras ( optioneel)

 

Zo maak je het:

Doe alle ingrediënten in een pan, en breng al roerende aan de kook. Zodra de massa kookt, het vuur ietsje lager draaien en met de staafmixer de soep glad pureren. Laat de massa ongeveer 10 minuten op laag vuur onder regelmatig roeren pruttelen.

sam_8178

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *