Review ” De receptenwijzer” van Juglen Zwaan

Collega Juglen Zwaan vroeg mij, of ik het leuk vond om zijn nieuwste boek te reviewen. Daar had ik wel oren naar, want alle boeken van Juglen zijn voor mij zeer nuttig. Hij had er alleen even niet bij verteld dat het dit keer ging om een GIGANTISCH boek. De postbezorger sjouwde zich een breuk.???? ( arme man) en ook ik had even zoiets van “ ZO DAN!” toen ik het pakje in ontvangst nam. Maar wat is het een PRACHTIG boek geworden. Mijn grote complimenten. De omslag belooft in elk geval veel. Ik ben er eens goed voor gaan zitten.

WAT IS HET VOOR BOEK?

Na zijn ( overigens geweldige) boek “ de voedingswijzer” vond Juglen het de hoogste tijd worden om zijn schort voor te binden en zelf in de keuken te gaan stoeien. DE RECEPTENWIJZER is meer dan een receptenboek. Het heeft zoveel handige, nuttige, aanvullende achtergrondinformatie dat je eigenlijk kunt spreken van een informatief boek. Juglen heeft zich wat mij betreft dit keer echt overtroffen. De omslag is hardcover, iets waar ik dol op ben. Zeker voor receptenboeken vind ik een hardcover ontzettend fijn. Wat vind je allemaal in deze “ bijbel”?
– Meer dan 120 recepten ( kan en klaar) om zoveel mogelijk variatie in je voeding aan te kunnen brengen, De recepten zijn ingedeeld in ontbijt, lunch, diner, desserts, tussendoortjes, soepen, salades, smoothies, juices, groentespreads, sauzen, dranken en ijs. Allen glutenvrij. 
– De recepten zijn gemiddeld in 20 minuten maakbaar en zijn betaalbaar gehouden
– Bij elk recept vind je vele gezonde tips en wetenswaardigheden.
– Uitgeschreven weekmenu’s voor mensen die een specifiek dieet volgen ( denk aan veganisme, glutenvrij, lactose en caseïnevrij enzovoort..) 
– Een uiteenzetting over welke voedingsmiddelen er in de basis thuishoren in de meukvrije, gezonde keuken.
– Een bonus-hoofdstuk over fermenteren, en een bonus hoofdstuk over kiemen kweken
Achterin het boek vind je heel veel nuttig naslagwerk voor in je gezonde keuken. Zo vind je een materialen-wijzer, wat beknopte informatie geeft over talloze keuken-apparaten. Het voorwoord wordt naast Juglen zelf ingeleid door goede vriend en collega Ralph Moorman. Hij vertelt enthousiast over het boek en over zijn vriendschap met Juglen.
Bij het boek krijg je een superleuke “ klapper” cadeau, een maaltijdwijzer. Met deze klapper kun je je eigen maaltijden samenstellen in drie stappen. Superhandig voor als je even inspiratieloos bent. Naast deze maaltijdwijzer krijg je ook een leuke boekenlegger cadeau.

HET BOEK

Het boek oogt werkelijk fantastisch. Prachtige foto’s die je meteen inpakken. Ik hou enorm van “ dit soort” boeken. Daar kan ik erg gelukkig van worden. Het begin van het boek bevat een hoofdstuk om jou te helpen aan een gezonder leven in 10 stappen uitgelegd. Het zijn inkoppers, maar altijd weer “ eye-openers”.
Na deze inleiding gaat het boek over op de recepten, te beginnen bij het ontbijt.
Ieder recept heeft een kleine informatiebron, wat gaat over de ingrediënten van het recept. Zo kun je bijvoorbeeld bij het recept voor granol lezen, dat je heel simpel zelf havermeel kunt maken en lees je wat tips en variaties. Geen enkel recept is daardoor eenzijdig of gedraaide worst, om het even zo te formuleren. En maakt, dat dit receptenboek zich sterk onderscheidt van de vele andere receptenboeken op de markt.
Wat ik een persoonlijk nadeel vind, is dat Juglen kiest voor natuurlijke suikervervangers met een vrij hoog suikergehalte, Zoals dadels, kokosbloesemsuiker  en ahornsiroop. Ik had liever gezien dat hij voor groene stevia koos, maar begrijpelijk dat hij “ dit risico” niet heeft genomen omdat groene stevia zeer moeilijk doseerbaar is.
Een ander nadeel is dat het boek erg zwaar is. Dit maakt dat je het niet even snel in handen kunt nemen. Het is echt vrij zwaar, zeker als je, zoals ik zwakke polsen hebt.

VOOR WIE?

Dit boek is geschikt voor iedereen, die erg graag gezonder wil gaan eten en drinken. Het leest zeer gemakkelijk weg en is in duidelijke taal geschreven,. Ook voor professionals  is dit boek een erg fijn naslagwerk. Ik zal het zeker zo nu en dan eens aan gaan spreken. Wat ik vooral erg prettig vind aan dit boek is de overzichtelijkheid. Het wordt niet onnodig ingewikkeld gemaakt. En Juglen laat net als ik zien dat het echt niet moeilijk en / of ingewikkeld is om iedere dag gezonde maaltijden te bereiden.
Heb je daar moeite mee, dan is dit boek erg geschikt om naast je te houden.
Heb je ook moeite om zelf een gezonde maaltijd samen te stellen, dan is dit boek ook een uitkomst. Het heeft erg veel handige ” tools” om binnen no-time een echt gezonde maaltijd snel op tafel te zetten. Dit boek is een absolute aanrader!

Waar kan ik het kopen?

Het boek is overal verkrijgbaar en via de kanalen van Juglen zelf : KLIK HIER om naar de bestellink te gaan. Het boek kost € 49,50. Ik zeg al het geld meer dan waard!

Notificatie: Dit boek is mij gratis toegestuurd door Juglen voor dit review. Er zijn géen commerciele doeleinden mee gemoeid, ook geen inkomsten. Het review is onafhankelijk geschreven. 

3 Reacties op “Review ” De receptenwijzer” van Juglen Zwaan

  1. Het was wel handig geweest om even een link te plaatsen naar de inhoudsopgave. Nadat ik deze heb bekeken is het duidelijk dat dit boek voor mij geen toegevoegde waarde heeft. Op basis van de tekst hierboven had ik een andere indruk gekregen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *