Supersnelle haver/kokoscake

Dat je met de airfryer supersnel, supergezonde lekkernijen kunt maken is inmiddels bekend. Maar deze waanzinnig lekkere smeuïge cake/koek spant werkelijk de kroon! Het is niet alleen in 15 minuten klaar, ook bevat het maar vier ingrediënten die zeer goed verkrijgbaar zijn! Het is  tevens enorm budget vriendelijk! Ideaal voor als je onverwachts bezoek krijgt! Het lijkt qua smaak en textuur nog het meest op de bekende kokos makronen! YUMMMIE!

SAM_0306

Dit heb je nodig:

SAM_0308

Zo maak je het:

Roer alle ingrediënten in een kom goed door elkaar. De massa moet lekker smeuïg zijn. Blijft alles nog iets te droog, voeg dan wat extra water toe maar let op dat je alles niet te papperig maakt. Bekleed de baklift met een stukje bakpapier. Stort de massa in de liftbak en druk stevig aan. Zet de airfryer op 190 graden en bak de cake in 15 minuten goudbruin gaar, blijf tussentijds steeds even controleren. Laat de koek afkoelen.

SAM_0307

Lekker met een klein beetje ceylon kaneelpoeder er overheen gestrooid of wat vanille bourbon! 😉

SAM_0304 SAM_0309

 

10 Reacties op “Supersnelle haver/kokoscake

  1. Ik hoef niet glutevrij. Hoe kan ik hem wat steviger maken?

  2. Mijn vraag was of ik hem in de oven, op dezelde stand en aantal minuten kan of moet bakken??

  3. bedankt voor het receptje ,ik ga het eens proberen ,maar dan zonder de stevia druppels ,in plaats daarvan ,ga ik medjoul-dadels wat laten weken ,en blenden ,en dat als vervanging er onder doen 🙂 ben benieuwd ,kan volgens mij ook nie slecht zijn 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *