Amazake haverbrood

Vreemd genoeg heb ik nog niet erg veel geëxperimenteerd met amazake.  Vreemd, omdat ik het wel enorm lekker vind en het perfect werkt als zoetmiddel. Daar moet maar snel eens verandeing in gaan komen, dacht ik onlangs en ben weer de keuken in gedoken met een pot amazake.

IMG_0242

Je kunt alles lezen over amazake, door hier te klikken. Er zijn drie varianten verkrijgbaar in Nederland: rijst, bruine rijst en gierst ( millet) Ik kies voor de bruine rijst variant, omdat deze de minste suikers bevatten van allen ( 14,2 gram per 100 gram) De gierst variant bevat bijvoorbeeld 18,5 gram suikers. Daarnaast smaakt de bruine rijst variant het meest zoet. Je kunt amazake vinden in de biowinkel, en in sommige toko’s al gaat hier mijn voorkeur niet naar uit, omdat er zaken aan kunnen zijn toegevoegd zoals suikers.

Dit lekkere brood maak je in een handomdraai. Ik heb 100% glutenvrije biologische havermout gebruikt voor het beste resultaat.

Dit heb je nodig:

Voor de garnering:

  • havermout + amazake

SAM_9657

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden. Vet een kleine vierkante vorm in met kokosolie. Bekleed met bakpapier. Maal alle ingrediënten in de keukenmachine tot een fijne massa. Stort in het blik, verdeel. Bestrooi met wat havermout en besmeer met wat amazake. Bak het brood in het midden van de oven gaar in ongeveer 40-45 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

SAM_9655

 

 

 

5 Reacties op “Amazake haverbrood

  1. Dat ziet er goed uit! Ik ga het ook eens proberen.

    Ik vraag me af of je ook gewone bruine rijst kunt gebruiken ipv amazake?

  2. Hallo monique, daar ik eet volgens mijn bloedgroep mag ik geen haver, wat kan ik als vervanger gebruiken, ik maak veel van jou recepten niet omdat je veel met haver werkt een heerlijk product maar ja ik mag het niet.

  3. Ik was al een lange tijd van plan het te proberen. Nu eindelijk gemaakt met amazake van gierst. Deze is ook glutenvrij.
    De smaak was goed, wat zoetig, tikkeltje weeïg. Korstje knapperig.
    De volgende keer maak ik hem hartig met knoflook/ ui en wat oregano / Italiaanse kruiden als tegenhanger van het zoete.
    Brood rijst niet veel inderdaad maar dat maakt niet zo heel veel uit vind ik.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *