Amandel moppies de luxe

Deze onweerstaanbare amandel koekjes zijn heerlijk knapperig, en zijn dubbel zo lekker dankzij een heerlijke garnering. En dat alles ook nog eens knettergezond en 100% meukvrij!!!!!! Wil je een veganistische variant maken? Vervang het eiwit in het recept dan voor een kleine halve banaan, die je met twee eetlepels water erg goed pureert.

IMG_2481

De garnering bestaat o.a uit een gesuikerd randje. Dit heb ik gemaakt met ERYTHRITOL SUIKER.  Dit is een natuurlijke, gezonde vervanger voor kristalsuiker. Het heeft echter een iets mindere zoetkracht ( 75%) maar het heeft geen bijsmaken, wat stevia vaak wel heeft. Het is een zeer geschikte suikervervanger voor mensen die een rare bijsmaak ervaren bij stevia, voor kinderen, en als vervanging voor suiker in dagelijks gebruik ( bijvoorbeeld het schepje suiker in de koffie/thee) Je kunt er ook mee bakken, maar het heeft een verminderde zoetkracht. Ik gebruik erythritol vaak ter garnering, als decoratie en om bijvoorbeeld suikersnoepjes mee te maken. Erythritol bevat geen koolhydraten, heeft geen invloed op de bloedsuikerspiegel en is tandvriendelijk.

Dit heb je nodig:

  • 350 gram amandelmeel
  • een eiwit ( indien veganistisch, zie toelichting hierboven)
  • twee flinke eetlepels greensweet-stevia sweet Xtra
  • eventueel water

Voor de garnering

IMG_2477

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Roer de stevia en eiwit door de amandelmeel en kneed dor een amandelspijs. Blijft alles wat te loskorrelig, voeg dan een eetlepel water toe. Gebruik je bananenpuree, roer dit dan door de meel en stevia in plaats van het eiwit. Draai moppen uit de spijs en leg deze op de bakplaat. Bak de moppen in het midden van de oven gaar in ongeveer 35 minuten, blijf tussentijds controleren, de moppen moeten goudbruin zijn verkleurd. Laat de moppen afkoelen.

IMG_2478

Maak een glazuur met de cacaopoeder, erythritol en voeg beetjes water toe terwijl je stevig blijft roeren. Rol steeds een mop door het glazuur . Vul een kommetje met erythritol suiker en rol de mop door de suiker. Laat verder drogen.

IMG_2480 IMG_2476

 

2 Reacties op “Amandel moppies de luxe

  1. Graag maak ik deze moppen in de airfryer. Hoe zijn dan de verhoudingen met temperatuur en tijd?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *