Amazake koekjes

Amazake is vrij onbekend en dat is best jammer. Je kunt het vooral vinden in de biowinkel, maar ook is het verkrijgbaar bij diverse toko’s. Alles over deze heerlijke zoeter kun je lezen in mijn artikel Amazake in het Meukvrij ABC. Ik bedacht er deze bijzonder lekkere, spijsachtige koekjes mee, met maar drie ingrediënten!

IMG_1568

Dit heb je nodig:

 • 175 gram gemalen blanke amandelen ( amandelmeel)
 • 250 gram  amazake
 • een eetlepel wijnsteen bakpoeder

IMG_1569

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Roer alle ingrediënten samen tot een gladde spijs. Maak er ronde koekjes van. Bak in het midden van de oven gaar in ongeveer 20 minuten,controleer tussentijds. De koekjes moeten mooi goudbruin zijn verkleurd. Laat enige tijd afkoelen.

IMG_1566

 

14 Reacties op “Amazake koekjes

  • in de biowinkel, en in diverse toko’s. Lees echter daar wel even goed de verpakkingen!

 1. Waar vind ik wijnsteenbakpoeder, of kan ik ook bakpoeder van Backin gebruiken?

  • Bakpoeder gaat ook prima hoor, maar wijnsteen bakpoeder is gezonder.Dit kun je vinden in de biowinkels en natuurvoedingswinkels als Marqt en Eko plaza.Succes!

   • Maar hoeveel bakpoeder moet ik dan gebruiken? Want ik heb na lang zoeken amazone gevonden en er werd bijgezegd dat dat artikel er uit zou gaan ivm kosten en weinig afnemers!
    Dank, Marijke

  • nee, kokosmeel heeft een andere werking. Gebruik hazelnootmeel of havermmoutmeel

 2. Net geprobeerd te maken, maar met de oven op 175 graden was de onderkant van de koekjes na 10 minuten verbrand. Gelukkig had ik maar 1/5 van het recept gemaakt, anders was het wel heel zonde geweest.
  Ik heb wel eens ergens gelezen dat je amandelmeel ook beter niet heter dan zo’n 160 graden moet bakken. Dat heb ik nu proefondervindelijk ook vastgesteld.

  • als je het recept volledig had gevolgd was het vast beter gegaan. Het hele recept gebruiken en op je oven temperatuur letten want iedere oven is weer anders. Succes!

 3. Hey Monique! Kan ik i.p.v. wijnsteenbakpoeder ook baking soda gebruiken? En kun je de pot Amazake na drie dagen echt niet meer gebruiken of valt dat wel mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *