Avocado taartje ( vegan)

Avocado is hotter dan hot en het lijkt erop, dat we de bijzondere vrucht volledig hebben omarmd. Ik persoonlijk vind hem niet al te lekker. Ik vind hem wel heerlijk romig, maar qua smaak vind ik hem vlak en ….nietig. Daarom eet ik hem altijd met een beetje stevia of met ander vers fruit. Dan vind ik avocado verrukkelijk. Avocado is in korte tijd veranderd van een vergeten vrucht naar een superfood. Dat is terecht, want avocado is knettergezond. Iedere dag een avocado eten brengt veel goeds aan de gezondheid.

SAM_1170

Avocado is heerlijk om mee te bakken. Het werkt in een baksel als boter, ei en gluten tegelijk. Daarnaast geeft het een mooie kleur aan je beslag of deeg. Dit heerlijke taartje is naast verrukkelijk ook nog eens knettergezond. Het bevat naast avocado nog meer goede voedingsstoffen, waardoor je dit taartje zelfs als ontbijt kunt eten!

Dit heb je nodig:

Voor de taart:

  • een eetrijpe avocado
  • 200 gram bruine teffmeel ( je kunt ook amandelmeel gebruiken of boekweitmeel)
  • 3 gram psyllium
  • twee flinke eetlepels greensweet-stevia sweet Xtra
  • 100 gram havermout ( droog)
  • 50 gram hele lijnzaad, fijn gekneusd in de vijzel
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 15 gram ( wijnsteen) bakpoeder
  • 225 ml kokosmelk ( homemade, niet uit blik) of andere melkvervanging

SAM_1169

Voor de topping:

  • een eetrijpe avocado
  • een eetlepel greensweet-stevia sweet Xtra
  • 25 ml kokosmelk
  • kaneelsuiker ( dit maak je van 100 gram erythritol suiker en een eetlepel ceylon kaneelpoeder)

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een ronde bakvorm ( 18-20 cm) met bakpapier. Maal alle ingrediënten voor de taart in de keukenmachine tot een homogene massa. Stort in de vorm en verdeel. Pureer in de keukenmachine de avocado, melk en stevia, Stort op de massa in de vorm en verdeel. Bak de taart in het midden van de oven gaar in ongeveer 35-45 minuten, blijf tussentijds controleren. Strooi direct nadat de taart uit de oven komt wat kaneelsuiker er overheen en laat verder afkoelen.

SAM_1168 SAM_1166

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *