Courgette roosjes
Super cute, deze taartjes met een vulling van courgette en wortel! Verrassend lekker! En helemaal niet zo moeilijk om te maken!
Dit heb je nodig:
Voor de taartjes:
- 100 gram havermout ( droog)
- 200 gram zonnebloempitten
- 200 gram volkoren boekweitmeel
- twee eetlepels greensweet-stevia sweet Xtra
- een kleine banaan
- een theelepel ceylon kaneelpoeder
- een halve theelepel vanille bourbon ( optioneel)
Voor de roosjes:
- een courgette, gewassen en in de schil, in hele dunne plakken gesneden ( met de kaasschaaf bijvoorbeeld)
- een oranje en een paarse wortel, schoon geschrapt en in dunne plakken gesneden
- een half theelepeltje greensweet-stevia sweet xtra
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Je kunt het beste aparte bakvormpjes gebruiken, zoals quiche-vormpjes of vuurvaste kommetjes. Maar je kunt ook een muffin tray gebruiken. Vet deze goed in met kokosolie of avocado olie. Maal alle ingrediënten voor de taartjes in de keukenmachine tot een fijne massa. Vul de vormpjes en maak een kuil.
Laat de plakken courgette en wortel in een kom met water en de stevia kort weken. Rol steeds ee plak voorzichtig om en om een plak courgette en een plak wortel heen, en zet het rolletje in het kuiltje. Bak de taartjes in het midden van de oven gaar in ongeveer 25 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.