Fryer koek
Snelle koek om te maken, verrukkelijk als traktatie of gewoon, omdat jij het verdient!
Dit heb je nodig:
- 35 gram gepofte Quinoa *
- twee flinke eetlepels greensweet-stevia sweet Xtra
- 25 gram lijnzaad, heel, gekneusd in de vijzel
- 80 gram zonnebloempitten
- een heel klein beetje warm water
Voor de topping:
- een grote rijpe banaan, fijn gepureerd met twee eetlepels biologische magere cacaopoeder
(* Je kunt gepofte Quinoa vinden in de biowinkel. Je kunt ze ook zelf poffen in de pan. Of gebruik gepofte gierst of teff)
Zo maak je het:
Roer alle ingrediënten voor de koek in een kom door elkaar en laat dit 10 minuten staan. Bekleed de baklift met een stukje bakpapier. Stort de massa erin en smeer gelijkmatig uit. Stort de topping erop en smeer deze ook goed uit. Zet de fryer op 185 graden en bak de koek 15 minuten. Laat afkoelen.