Haver / chocolade ” stroop” wafeltjes

Ik ben dol op stroopwafels, zelf gemaakt, wel te verstaan. Ik zat onlangs eens te bedenken, dat de heerlijke wafels, die je in een wafelijzer bakt, eens anders gevuld kunnen worden dan stroop. Dat heeft erg goed en lekker uitgepakt! Vandaar ik graag mijn recept deel.

 

Dit heb je nodig:

  • 450 gram havermout
  • twee flinke eetlepels sweet
  • een eetlepel koek of speculaas kruiden
  • een vers ei
  • warm water

Voor de vulling:

  • vijf / zes eetlepels biologische magere cacaopoeder
  • een eetlepel stevia sweet
  • water

Zo maak je ze:

Verwarm het wafelijzer. Roer steeds hele kleine beetjes water door alle ingrediënten in een kom, tot het een kneedbaar deegje wordt. Draai er ronde balletjes uit. Bak hier wafels van. Ik heb, om de mooie ronde vorm te verkrijgen, een ronde koks-ring / uitsteker gebruikt. Deze druk je steeds in een wafel.

Maak een stevig glazuur door de stevia en cacaopoeder door elkaar te mengen en hier kleine beetjes water aan toe te voergen terwijl je stevig blijft roeren. Besmeer steeds een wafel, en druk er eentje bovenop.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *