Kerst bonbons

OEH, wat zijn deze lekker! En zo kinderlijk eenvoudig om te maken! Ik heb voor de bonbons een leuke uitstraling te geven kleine mini papieren vormpjes gebruikt. Deze kun je overal kopen, ook in de supermarkt. Je kunt ook uit een vel bakpapier kleine ronde cirkeltjes knippen, en deze gebruiken als onder-papiertje.

sam_9032

Voor de topping heb ik stevia Icing poedersuiker ( glazuur) gebruikt. Deze unieke poedersuiker kun je bestellen bij www.greensweet-stevia.nl. Klik hier, om direct naar de bestelpagina te gaan.  Het kleurtje kun je uiteraard zelf bepalen. Je kunt het wit laten, of kleuren met wat bietensap ( zie foto)

Dit heb je nodig:

  • 100 gram havermout ( droog)
  • twee bananen, middelgroot
  • anderhalve eetlepel stevia sweet Xtra

Voor de topping;

sam_9033

Zo maak je het:

Maal alle ingrediënten in de keukenmachine tot een stevige massa. Vul een spuitzak met kartelmond of gladde mond met de massa en spuit de vormpjes vol. Maak een stevig glazuur van alle ingrediënten voor het glazuur en tip de topjes van de bonbons aan met het glazuur. Bestrooi met cacaopoeder.

sam_9034

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *