Super snelle linzen slof!

OEH! Blijf hier maar eens vanaf! Ik heb deze week erg veel aandacht besteed aan peulvruchten, wat mij meteen inspireerde om er wat geweldig lekkers mee te gaan maken, samen met mijn eigen Moos Favorites kruidenmixen, want die combinatie…MAN MAN! 🙌🏼 Zoals deze linzenslof, die ik maakte van de biologische Beluga linzen van Puur & fit . Super eenvoudig in de airfryer! Het duurt gemiddeld 45 minuutjes van je kostbare tijd, nouwwww, da’s toch best te doen? 

WAT HEB JE NODIG :

500 GRAM BIOLOGISCHE BELUGA LINZEN, gekookt en uitgelekt
Vier eetlepels VEGGIE MIX. ( KLIK HIER )
Drie eetlepels FRESH HERBS mix ( KLIK HIER )
45 ml appel cider azijn
15 gram wijnsteen bakpoeder
Een koffiekopje psyllium vezels ( KLIK HIER )
Plantaardige homemade melk, bijvoorbeeld amandel / haver

ZO MAAK JE HET :

  1. maal alles behalve de melk in de keukenmachine tot een stevige massa, voeg al draaiende steeds beetjes melk bij tot er en stevige massa ontstaat.
  2. stort de massa op een vel b bakpapier, pers er een bal van samen, en maak er een slof van. Knip het bakpapier rondom weg, en leg dit in de baklift van de airfryer.
  3. zet de temperatuur op 180*c en bak 15 minuten. Keer de slof om, en bak opnieuw 15 minuten. Laat afkoelen

  • je kunt het beste de BELUGA linzen gebruiken. Deze soort is vaster waardoor de textuur ook beter is. Andere linzen soorten kunnen uiteraard ook, maar ik kan dan niet zegge of dat gaat lukken
  • je kunt ook de andere kruidenmixen gebruiken van MOOS FAVORITES 
  • je kunt de slof ook in de oven bakken, maar ik geef ook hier de kanttekening dat ik dit zelf niet heb getest. Zet de ovenstand op 185*c en bak eerst 20 minuten, daarna 15-20 minuten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *