Mega bananen/moerbei brownies
Deze mega brownies zijn erg bijzonder. Ze bevatten namelijk geen meel en/of havermout, maar….gekookte spliterwten! De topping bestaat uit moerbei pasta. Deze pasta is een door mij bedachte variant op karamelpasta. De smaak komt zeer dichtbij karamel! Met zeer weinig ingrediënten maak je deze mega brownies in een handomdraai! Je kunt er mega brownies van maken, maar natuurlijk ook gewoon formaat brownies!
Dit heb je nodig:
- 350 gram gekookte spliterwten, uitgelekt
- 15 gram wijnsteenbakpoeder
- vier bananen
- een snufje Greensweet stevia INTENSE
- drie flinke eetlepels biologische magere cacaopoeder
Voor de topping:
- moerbei pasta ( zie recept, klik hier)
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 185 graden. Vet een vierkante brownie-vorm of ovenschaal in met een beetje avocado olie en bekleed met bakpapier. Pureer de bananen. Voeg de rest van de ingrediënten toe en roer alles met stevige hand goed door elkaar. Stort in de vorm en verdeel. Bak de brownie in het midden van de oven gaar in ongeveer 50-60 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat goed afkoelen.
Maak de moerbei pasta volgens het recept en besmeer de brownies met de pasta.