Vegan duo-BA-notti, dubbel lekker in een pottie!

“….Duo-penotti….twee kleuren in een pottie…..en wit en bruin/ en bruin en wit, waar extra veel inzit…..” Zucht…dat waren nog eens tijden, dat deze leuke grappige commercials nog gewoon leuk en amusant waren. Nu zijn ze meteen discriminerend, beledigend en weet-ik-niet-wat. Commercials moeten sowieso al worden gezien als onrealistisch en zeer overtrokken, maar dat lijken we niet eens te deren. Jammer, dat zelfs een pot bruine bonen al discriminerend is geworden. Gelukkig blijven bruine bonen lekker.

Hoe leuk de reclame van vroeger ook was voor DUO PENOTTI, een boterhampasta bestaande uit twee kleuren chocolade pasta, erg gezond was en is het niet. Daarom bedacht ik een meer gezonde, meukvrije variant. En laat deze nu nog lekkerder smaken dan de chocoladepasta ! De basis is banaan, vandaar ook de naam duo-BA-notti. Daaraan zijn een paar lekkere gezonde dingetjes toegevoegd waardoor je een heerlijke boterhamspread krijgt die altijd en overal kan! Je kunt de spread op voorraad maken, en de potjes in de koelkast ( bovenste plank of in koelkastdeur) bewaren. Haal de pot 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.

Je kunt de spread niet alleen op de boterham eten, maar ook op crackers, toast en waar je het maar op wenst. Het is tevens een heerlijke vulling voor koekjes, taart en gebak!

Wat heb je nodig?

 • 500 gram havermout
 • 100 gram biologische magere cacaopoeder
 • drie volle eetlepels zuivere erythritol
 • een eetlepel stevia sweet
 • een theelepel vanille bourbon
 • warm water
 • drie bananen in stukken

EXTRA NODIG: schone lege glazen potten

Zo maak je het:

 1. Gooi de banaan, suiker, vanille en ongeveer 200 gram havermout samen met circa 300 ml water in de blenderkan en blend tot het vloeibaar is geworden
 2. Voeg nu steeds wat meer havermout toe, beetje bij beetje, tot de gewenste dikte van je spread is bereikt
 3. Schep de helft uit de kan
 4. Voeg de cacaopoeder toe aan de achtergebleven massa in de kan, en voeg ongeveer 250 ml water toe, blend dit opnieuw. Als de massa te dik blijft, voeg je wat extra water toe, is de massa juist te vloeibaar geworden, voeg dan nog wat extra havermout toe tot de juiste dikte is bereikt
 5. Schep eerst de naturel spread in een pot, schep de massa aan de rechterkant, schep vervolgens de chocolade spread aan de andere kant tot de pot vol is.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *