Witte bonen in tomatensaus

Ik ben er dol op: witte bonen in tomatensaus. En ik at deze ook altijd uit een potje. In de biowinkel hebben ze verschillende varianten. Maar biologisch of niet: ook in deze varianten wordt veel gebruik gemaakt van rietsuiker en agave. Twee suikers die mij nogal tegen de borst stuiten. Ik bedacht daarom al vrij snel mijn eigen witte bonen in tomatensaus, waarvan ik het recept ook al reeds heb gedeeld in mijn basiskookboek. Omdat er toch nog erg veel vraag naar was, geef ik het simpele recept ook hier! In dit recept heb je uiteraard witte bonen nodig. Deze moeten vooraf 24 uur worden geweekt in water aangelengd met wat appelazijn of citroensap. De kooktijd ligt rond de 60 minuten, dus hou daar wel rekening mee als je van plan bent dit recept te gaan maken.

sam_8783

Dit heb je nodig:

  • 400 gram witte bonen, gekookt en uitgelekt
  • 125 gram tomaten, gepureerd]
  • een snuf keltisch zeezout
  • anderhalve eetlepel stevia sweet Xtra
  • een eetlepel Mexicaanse kruiden of andere kruiden naar keuze
  • een eetlepel biologische aardappelzetmeel + twee eetlepels water
  • 25 ml water

Zo maak je het:

Doe de tomatenpuree, stevia, zout en kruiden in een steelpan, samen met de 25 ml water, en breng aan de kook terwijl je blijft roeren. Maak een papje van het zetmeel + water. Zodra de massa begint te koken, het papje toevoegen en roeren tot er een mooie lobbige saus ontstaat. Haal de pan van het vuur en roer de witte bonen erdoor. Na afkoelen bewaren in een goed afgesloten glazen pot in de koelkast.

sam_8784

Ook koud een verrukkelijke snack!

2 Reacties op “Witte bonen in tomatensaus

  1. Erg interessante info te vinden en leuk te lezen. Ik onthoud de site en kom binnenkort terug voor een recept. Wellicht volgt er een boek. Ben gek op zo gezond en natuurlijk mogelijk eten bereiden!

  2. Je ageert tegen toegevoegde suiker in potten en blikken peulvruchten, oa. omdat ze zo zoet worden. Waarom zoet jij ze dan met stevia? Is wel gezonder maar ook weer zoet!! We moeten volgens jou de pure smaken weer waarderen, daar hoort stevia dan ook niet bij. We moeten juist afkicken van onnodige zoet-toevoegingen en niet het een door het ander vervangen, ook al is het dan een gezondere vervanger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *