Bruine rijst wok ( vegan)
Een ontzettend simpel te maken gerecht voor een door-de-weekse dag! Boordevol gezonde voedingsstoffen, zeer smakelijk en geschikt voor veganisten! Dit recept is goed voor twee volle borden ( twee personen)
Dit heb je nodig:
- een halve koolraap, gewassen, in blokjes gesneden
- 200 gram biologische tofu, in blokjes gesneden*
- een scheut biologische aminos**
- twee eetlepels ras el hanout kruiden
- een snufje keltisch zeezout
- een theelepel kerrie masala
- 350 gram gekookte volkoren basmati rijst , uitgelekt
- 100 gram sugar snaps, gekookt, uitgelekt
- 100 gram prei, in ringen gesneden
( * wil je liever geen tofu? Kies dan voor tempeh)
(** je kunt ook voor tamari of soyasaus of TeriYakisaus kiezen)
Zo maak je het:
Laat een klein erwtje kokosolie in een wok smelten. Marineer de tofu blokjes met de balsamic azijn en de kruiden/zout. Bak de blokjes aan in de wok op middelhoog vuur. Voeg de groenten toe en bak de massa ongeveer 5 minuten door. Voeg tot slot de rijst toe en wok de massa gaar. Verdelen over twee borden.
350 gram gekookte rijst. Hoeveel ongekookte rijst is dat?
ongeveer drie flinke kopjes rijst ( heb ik gebruikt)