Bruine rijst wok ( vegan)

Een ontzettend simpel te maken gerecht voor een door-de-weekse dag! Boordevol gezonde voedingsstoffen, zeer smakelijk en geschikt voor veganisten! Dit recept is goed voor twee volle borden ( twee personen)

SAM_2846

Dit heb je nodig:

  • een halve koolraap, gewassen, in blokjes gesneden
  • 200 gram biologische tofu, in blokjes gesneden*
  • een scheut biologische  aminos**
  • twee eetlepels ras el hanout kruiden
  • een snufje keltisch zeezout
  • een theelepel kerrie masala
  • 350 gram gekookte volkoren basmati rijst , uitgelekt
  • 100 gram sugar snaps, gekookt, uitgelekt
  • 100 gram prei, in ringen gesneden

( * wil je liever geen tofu? Kies dan voor tempeh)

(** je kunt ook voor tamari of soyasaus of TeriYakisaus kiezen)

SAM_2847

Zo maak je het:

Laat een klein erwtje kokosolie in een wok smelten. Marineer de tofu blokjes met de balsamic azijn en de kruiden/zout. Bak de blokjes aan in de wok op middelhoog vuur. Voeg de groenten toe en bak de massa ongeveer 5 minuten door. Voeg tot slot de rijst toe en wok de massa gaar. Verdelen over twee borden.

SAM_2848

 

 

2 Reacties op “Bruine rijst wok ( vegan)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *