Zoete aardappel hasselback

Je kent ze vast wel, die prachtige aardappelen die eruitzien als een waaier. Ze zijn een prachtige garnering bij alle gerechten. Zeker voor de feestdagen of luxe diners een glinstering op het bord 😉 Ze worden in regel altijd gemaakt met aardappelen. Ik vind bataat echter 10 x lekkerder en bedacht daarom een variant! Zeer eenvoudig om te maken en heerlijk knapperig!  Dit recept is geschikt voor twee personen. Wil je voor meer personen maken, hanteer dan één grote baraat per persoon.

sam_9105

Dit heb je nodig:

  • twee grote zoete aardappelen, schoon geboend en gewassen en gedroogd
  • olijfolie
  • drie eetlepels Monique’s meukvrije 07 bataatkruiden of andere lekkere kruiden naar keuze
  • enkele blaadjes verse munt
  • bieslook

sam_9104

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 195 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snij de aardappelen in , zorg ervoor dat je ze niet geheel doorsnijdt. Smeer de aardappelen in met olijfolie, en bestrooi ze met de kruiden en stop de muntblaadjes tussen de keepjes. Bak de aardappelen gaar in ongeveer 35 minuten. Bestrooi met de bieslook.

sam_9103

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *