1-2-3 chocolade muffins
Geloof het of niet, maar met drie ingrediënten ( en een beetje water) maak je in nog geen half uurtje deze verrukkelijke muffins! Er kleven nog veel meer voordelen aan deze muffins:
- ze zijn veganistisch
- ze zijn suikervrij
- ze zijn vrij van koemelk, E nummers, eieren, bakpoeders, en honing
- ze zijn zo knetter-gezond dat ze als onderdeel bij iedere hoofdmaaltijd te consumeren zijn
- ze kosten nog geen 75 eurocent per muffin
- ze zijn ideaal na het sporten
- ze zijn ideaal als snack in de lunchtrommel van de kids
- ze zijn heerlijk bij de thee/koffie
- ze zitten barstensvol gezonde voedingsstoffen, en complexe koolhydraten
- ze zijn vooraf te maken, zodat je een voorraadje kunt bakken voor een hele week
- ze zijn in 30 minuten klaar
- ze geuren heerlijk
- ze smaken nog heerlijker
- ze kunnen worden verbrokkeld in yoghurt, smoothies enz
Nou, ik zou zeggen, wat houdt je nog tegen om ze direct te gaan maken? Schort ombinden en aan de slag!
Dit heb je nodig:
- 350 gram havermoutmeel ( havermout in de blender tt meel vermalen, zie filmpje onderaan dit recept)
- twee flinke eetlepels greensweet-stevia sweet Xtra
- drie flinke eetlepels biologische magere cacaopoeder
- 250 ml warm water
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een muffintray met papieren bakvormpjes. Roer alle ingrediënten in een kom stevig door elkaar, tot er een smeuïge massa ontstaat. Vul de vormpjes royaal met het beslag. Bak de muffins in het midden van de oven gaar in ongeveer 20-25 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.
Kijk hier hoe je in nog geen 15 seconden 500 gram havermout tot meel vermaalt in de HS blender`!
Kun je de muffins ook maken met vloeibare stevia?
mag ik vragen hoeveel muffins je maakt ,met dit recept 🙂