Herfst appeltaart ( vegan)
Herfst……mijn favoriete seizoen! Zodra het weer een beetje om begint te slaan in het najaar krijg ik weer de herfstkriebels. Ik hou er zo van! De mooie natuur, de geuren, het knusse, het gure, de heerlijke herfstgroenten, de pompoenen en….de verse oogst aan appels! Zo eind September kunnen we weer van de lekkere vers geplukte appels genieten. Met appels kun je op culinair gebied ook flink uit de voeten. Ik bedacht deze onweerstaanbare appeltaart
Dit heb je nodig:
Voor de bodem:
- 450 gram havermoutmeel ( havermout in de blender tot meel vermalen)
- 15 druppels greensweet-stevia chocolade
- 175 ml warm water ( indien nodig, meer toevoegen)
Voor de topping:
- twee bananen, fijn geprakt
- drie flinke eetlepels ceylon kaneelpoeder
- drie appels, gewassen en in de schil, in dunne plakken gesneden ( klokhuis niet verwijderen, enkel de pitten en het steeltje verwijderen)
- greensweet-stevia erythritol suiker
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ronde platte vorm ( 20 cm) in met kokosolie. Je kunt voor zekerheid de bodem eventueel nog bekleden met een stukje bakpapier. Roer de ingrediënten voor de bodem in een kom stevig door elkaar. De massa moet smeuïg zijn. Stort in de vorm en verdeel, werk een opstaande rand naar buiten.
Meng de kaneel door de banaan en verdeel de puree over de bodem. Leg de stukjes appel dakpansgewijs op de topping. Bestrooi de appels tot slot royaal met erythritol suiker. Bak de taart in het midden van de oven gaar in ongeveer 30-35 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.
Monique. Wat is dit weer een heerlijk uitziend recept. Ik wil het nu gaan maken. Maar heb geen greensweet chocolade druppels in huis. Enig idee of een lepel Cacoa met een beetje Sukrin een mogelijkheid is.