Snelle penne met homemade pastasaus

Je kent het vast wel, zo’n erg drukke door-de-weekse-dag waarin alles niet loopt zoals je hopte en daardoor alles compleet in de soep is gelopen qua planning. Wat is dan het eerste wat direct sneuvelt? Juist. Je plannen om te gaan koken. Het wordt dan meestal een snelle hap / afhaal-hap / bezorg-hap die niet altijd gezond zijn te noemen. Gelukkig kun je in nog geen 15 minuten tijd een voedzame lekkere maaltijd maken. Alles wat het vraagt is een goede voorraad in de voorraadkast voor dit soort onvoorziene dagen. Nee, ik heb het ZEKER NIET over de gangbare kant en klaar producten, ik heb het over de gezondere varianten op kant en klaar producten, want gelukkig bestaan deze ook! Je vindt deze alleen niet zo snel in de gemiddelde supermarkten, maar in biologische fysieke winkels en natuurvoeding-webwinkels on line.

Iets wat megasnel is klaar te maken is pasta. Kies je de juiste soorten ( biologische, en volkoren soorten ) bieden deze veel voedingswaarden. Ook de saus die we erop kwakken kan een gezond aandeel geven. Door het gewoon ZELF te maken, en nee, dat kost geen uren werk zoals de echte Italianen dit maken. Wij zijn Nederlanders de het graag sneller doen, maar nét zo lekker. Hoe doe je het?

Dit heb je nodig:

( voor twee personen )

  • 250 gram biologische volkoren PENNE ( of een ander soort volkoren of peulvruchten pasta )

VOOR DE SAUS:

  • zes tomaten
  • een ui, fijn gesnipperd
  • een verse teen rauwe knoflook, fijn gesnipperd
  • twee eetlepels basilicum
  • twee eetlepels bieslook
  • twee eetlepels kerrie madras of andere lekkere kruiden
  • een snufje Keltisch zeezout

Zo maak je het:

  1. kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing,. Kook de tomaten in ruim water op hoog vuur. Terwijl dit kookt, laat je een klontje zuivere kokosolie smelten in de koekenpan, fruit hierin de ui + knoflook aan.
  2. Voeg al bewegend de kruiden toe
  3. Giet de tomaten af en pel deze, pureer met een stamper of even kort in een blender of keukenmachine tot puree
  4. giet de penne af
  5. Roer de tomatenpuree door het mengsel in de koekenpan, roer door
  6. Vroeg de penne toe, roer opnieuw stevig door.

BUON APPETITO!

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *