TEAM MAAK ZELF….je eigen meukvrije bodymist!

Ik hou er zo van :….bodymist / sprays. Zeker in de zomermaanden kan ik er nogal verslaafd aan zijn. Ik maak ze altijd wel zelf, want van de meeste sprays, daar wordt mijn huid niet bepaald wat je zegt blij van. 🥺  De meesten bevatten alcoholen (een alcohol Denat )  of andere vrij vervelende stoffen, waar je huid behoorlijk “ schraal “ en geïrriteerd van kan raken. Bovendien kan de beneveling worden ingeademd wat ook de gezondheid niet echt bevorderd, zeker niet als je de conventionele varianten gebruikt. Daar kan behoorlijk veel meuk in rondgaan, zoals  synthetische parfumstoffen, harde alcoholen en soms zelfs chemische zonnefilters als Avobenzon. Ook worden er vrij veel vervelende en irriterende conserveermiddelen gebruikt als propyleen glycol. Geen gezellige ingrediënten voor je huid. Daarnaast bestaan de meesten voor het grootste deel uit alcohol denat. Dit is uiteraard vrij irriterend en uitdrogend voor je huid. Hoe verleidelijk de goedkopere soorten ook zijn, laat ze staan.
Omdat er eigenlijk vrij weinig voor mijn huid aan bodymist / sprays op de markt overbleef, de soorten waar ik dan enigszins nog een beetje tegen kon, begon ik jaren terug met het zelf maken van bodymist / sprays. En kwam erachter, dat dit kinderijk eenvoudig is en zoveel beter en fijner. Mijn basis is namelijk geen alcohol, maar….hydrolaten. WATTEEEHH…? Als je dit voor het eerst leest, KLIK DAN HIER voor alle uitleg.
Ik gebruik zelf het liefste de gentle rosewater van SUIT MATTERS. Sinds deze in het assortiment is gekomen, ben ik groot fan, en kan ik niet meer zonder. En ik maak er dus heerlijke bodymist/ spray mee. Ik ga je kort maar krachtig uitleggen hoe je dat maakt.

WAT HEB JE NODIG ?

Naast een flesje GENTLE ROSEWATER heb je een flesje plantaardige glycerine nodig, en een flesje pure biologisch gecertificeerde etherische olie. Het is in dit geval echt ONTZETTEND BELANGRIJK dat je een echte pure etherische olie gebruikt, omdat je het op je huid gaat sprayen. Veel etherische olietjes zijn of / en vermengd met andere oliën, of / en synthetisch. Zorg ervoor dat je THE REAL STUFF gebruikt, zoals alle biologisch gecertificeerde olietjes van VAN TOEN REMEDIES ( KLIK HIER )  Je kunt zelf kiezen welke geur je wilt gebruiken. Maar let wel op, sommige etherische oliën zijn niet geschikt voor uitwendig gebruik. Olietjes die je wel kunt gebruiken :
– lavendel
– citroengras
– rozemarijn
– sinaasappel
– citroen
– geranium
– bergamot
Mijn grote favorieten zijn de citroengras en de sinaasappel, deze zijn echt heerlijk. Je kunt ook wat mengen, bijvoorbeeld lavendel met citroengras. En dan de glycerine. Zorg voor een GOEDE KWALITEIT, en uiteraard, een PLANTAARDIGE glycerine. Ik heb speciaal voor dit MAAK HET ZELF projectje gezorgd dat je bij puur & fit een erg goede maar meteen ook FIJN GEPRIJSDE plantaardige glycerine kunt bestellen. De link deel ik hieronder.
Dan over naar het maken. Omdat de gentle rosewater al in een geweldig glazen ( herbruikbaar! ) flesje met sprayflacon zit, hoef je daar niet meer naar op zoek. Wat je moet doen :
– draai het sprayflacon van het flesje, en schenk er een heel klein beetje uit. Je kunt ook eerst een paar keer het rozenwater gebruiken, zodat er een bodempje uit is . 
– vul jet flesje terug vol met glycerine, draai het dopje er weer even op en schud goed. Draai het dopje weer open, en voeg vervolgens tussen de 2-4 druppels etherische olie toe, draai het dopje er weer op, en schud opnieuw. Vind je de geur niet zo sterk, voeg dan wat extra druppels toe. 
– let op : voor het beste resultaat kun je het flesje het beste 24 uur laten “ rijpen “ zodat alles goed met elkaar vermengd is. Je kunt uiteraard de mist meteen gebruiken, maar je kunt dan kans lopen, dat de etherische olie nog wat te sterk is, wat je huid kan irriteren. 
– bewaar je bodymist op een droge, koele donkere plaats. 

WAAR KAN IK ALLES BESTELLEN ?

GENTLE ROSEWATER BESTELLEN :  KLIK HIER
VAN TOEN REMEDIES ETHERISCHE OLIETJES BESTELLEN : KLIK HIER
PLANTAARDIGE GLYCERINE BESTELLEN : KLIK HIER

FIJNE MIXEN!

Om je wat te inspireren, geef ik je wat lekkere mixen aan etherische olietjes om je gentle rosewater een zalige geur te geven:
– gebruik 4 druppels lavendel en 4 druppels sinaasappel op een flesje gentle rosewater
– gebruik 4 druppels rozemarijn en 3 druppels geranium op een flesje gentle rosewater
– gebruik 4 druppels bergamot en 3 druppels euqalyptus op een flesje gentle rosewater

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *