Zoete Fluffy geitenkaas omelet

Alhoewel ik 98% veganistisch leef, ben ik dol op yoghurt, kwark, eieren en geitenkaas. Een beertje echte roomboter kan ik op zijn tijd ook erg waarderen. Ik kies, als ik deze producten consumeer , wel voor de meest beste, meest dier en milieuvriendelijkste opties. Zo eet ik alleen vers geraapte eitjes bij de boer, die ik soms zelf mag gaan rapen tussen de rondscharrelde blije kippetjes, of koop ik DEMETER eitjes in de biowinkel. Qua geitenkaas koop ik alleen biologisch/dynamische varianten in de biowinkel en dat geldt ook voor mijn kwark , yoghurt en roomboter. Daar ben ik senang mee. Het is voor iedereen een geheel persoonlijke en eigen keuze HOE een veganistisch leef en eetpatroon wordt ingevuld. Zolang er tenminste maar bewust mee wordt omgegaan.

Ik vind het heerlijk om een omelet te bakken. Omeletten zijn niet alleen lekker, maar ook voedzaam en snel klaar. Gebruik een klein beetje bakvet als zuivere kokosolie, en geen grotere hoeveelheden, dat is echt niet nodig. Dit houdt een omelet minder rijk aan verzadigde vetzuren. Eén van mijn grote favorieten is de FLUFFY omelet Dit is een zeer luchtige omelet. Het kost ietsje meer tijd om een fluffy omelet te maken, maar je smult er dubbel zoveel meer van. Mijn eigen bedachte fluffy geitenkaas omelet is in de familie van der Vloed en in mijn kennissenkring inmiddels een begrip, het is bij iedereen een grote favoriet. Als jij hem ook gaat maken, begrijpt je vast waarom!

Dit heb je nodig ( voor een grote omelet)

  • twee verse eieren , gesplitst
  • een theelepel biologische erythritol
  • twee eetlepels water
  • vier plakken biologische geitenkaas

Zo maak je het:

  1. klop de eiwitten met de erythritol stijf
  2. Voeg het water toe aan de dooiers, en klop dit schuimig Brokkel de plakken geitenkaas erboven en spatel door het mengsel
  3. Laat een ” erwtje” zuivere kokosolie smelten in de koekenpan, en bak het dooier-mengsel ongeveer 5 minuten
  4. Spatel het eiwit erop, verdeel gelijkmatig, laat opnieuw 5 minuten bakken
  5. Klap de omelet dicht en snij in twee stukken

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *