Ballerina’s

Op zoek naar een bijzonder, gezond, maar vooral lekker en simpel te maken toetje / nagerecht? Dan zijn deze snelle ballerina’s ideaal. Je maakt ze in een handomdraai, ze hebben niet veel bereidingstijd nodig, en kinderen zijn er dol op! Geschikt voor veganisten.

Dit heb je nodig:

( voor vier ballerina’s )

  • vier handperen, gewassen en in de schil gelaten, gedroogd
  • een halve verse ananas, in schijven
  • 125 gram gedroogde moerbeien
  • een banaan

Zo maak je het:

Zet de oven op grillstand, op 220 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier. Snij de onderste ” kontjes” van de peren, zodat deze stabiel op de bakplaat is te zetten. Snij de topjes van de peren, en vervolgens een stukje van de ” hals”, Pureer in de keukenmachine de moerbeien en de banaan tot een smeuïge massa. Besmeer steeds een peer met wat van de massa, en beleg met een ananasring, schep opnieuw weer wat van de massa op de ananasring en druk het middenstuk van de hals erop. Schep hierop opnieuw wat van de massa en eindig met een stukje ananas. Grill de ballerina’s ongeveer 25 minuten. Blijf controleren. Laat afkoelen.

SAM_4421

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *