Campina kwark, kwark voor topsporters?

Ik ben dol op kwark. Ik eet graag biologisch/dynamische kwark. Dit is simpelweg iets wat ik niet kan laten staan, als klein meisje was ik er al dol op. In mijn artikel over kwark kun je alles lezen over kwark en de gezonde voordelen.

Kwark wordt veel gebruikt door krachtsporters. Zij eten dagelijks flinke hoeveelheden weg om zo aan hun eiwitten te komen, of om deze aan te vullen na een training. 

Het bekende zuivelmerk Campina is daar op in gesprongen door topsporter Epke Zonderland in te lijven voor hun reclame campagnes. Die zijn vooral gericht op de kwarkvarianten. 

Onlangs kwam ik op één van hun potten kwark de tekst “ kwark voor alle topsporters” tegen.Dit maakte mij nieuwsgierig. Is de kwark van Campina nu echt zoveel beter dan een ander, veel goedkoper merk magere kwark? Verschilt het werkelijk erg veel in bijvoorbeeld eiwitten? En hoe zit het met de melksuikers? Ik ben erin gedoken en kwam tot opmerkelijke resultaten ! Lees verder

Raw en vegan receptenboek

Steeds vaker kreeg ik verzoeken, om naast meukvrije recepten ook eens wat rauwe en veganistische recepten te bedenken. Daar ben ik in gedoken, en heeft uiteindelijk geresulteerd in een schitterend nieuw receptenboek!  Lees verder

Smoothies…gezondheidsbommen of suikerbommen?

Wie zich op sociale media bevindt, ontkomt er simpelweg niet aan. De vele kiekjes van kleurrijke gevulde glazen/jarren/potten/kannetjes/flesjes vol met smoothies. Iedere dag worden er duizenden foto’s gepost van de dagelijkse smoothies. Smoothies zijn hip, ze hebben een zeer gezond imago en enorm populair. Ook buiten social media zijn de smoothies niet aan te slepen. Vele supermarkt ketens hebben smoothie afdelingen, en de zogenaamde smoothiebars schieten als paddestoelen uit de grond. Iedereen houdt van smoothies, zo lijkt het. We zijn massaal aan het “ juicen” geslagen.  Het heeft vooral een zeer gezond imago. In vele keukens van Nederlandse huishoudens vinden we minstens een blender, maar ook de zogenaamde slowjuicers en sapcentrifuges zijn inmiddels al gewoon geworden in de keuken van de gemiddelde Nederlander. Zijn al deze ( vrij dure) apparaten nu zoveel beter dan een simpele blender/keukenmachine? En vooral: zijn smoothies nu werkelijk zo gezond? Lees verder

Review safyar premium saffraan

Ik heb saffraan eigenlijk pas recent “ ontdekt”. Natuurlijk wist ik wat het was, maar de zeer hoge prijs hield mij een beetje tegen om het aan te schaffen. Ik ben blij, dat ik het toch een keertje heb gedaan om saffraan te leren kennen in zijn smaak. Sindsdien weet ik hoe ontzettend lekker het is en hoe weinig je ervan nodig hebt. Ik kocht mijn eerste saffraan gewoon bij de Lidl, waar het tijdelijk in het assortiment was. Ik kocht een paar draadjes voor 99 cent, prima dus om eens uit te proberen. Dat is dus goed bevallen. Lees verder

De écht gezonde suikervervangers op een rij

In mijn artikel “ alias suikers” kun je alles lezen over de suikers die we terugvinden in tal van producten, onder een andere naam. Het wordt de consument vandaag de dag absoluut niet gemakkelijk gemaakt. Nu dat steeds meer mensen graag suiker willen mijden uit hun voeding, zijn fabrikanten ook spitsvondiger geworden om ons alsnog om de tuin te leiden. Er zijn vele alias namen voor suiker. Ook de zogenaamde 100% natuurlijke suikervervangers, zoals dadels, en kokosbloesemsuiker en honing, worden erg veel “ misbruikt” om de consument ervan te overtuigen gezond van zoet te genieten. Helaas gaat de vlieger niet op, en blijft het gewoonweg keihard suiker. Ons lichaam herkent het als gewone glucose en verwerkt het als zodanig.  Lees verder