Budget allerhande koekjes

Niets staat zo gezellig als een groot bord vol met homemade koekjes! Dat dit helemaal niet duur hoeft te zijn, bewijzen deze drie soorten verrukkelijke koekjes, gemaakt met gezonde maar goedkope ingrediënten!

De chocolade koekjes en havertjes zijn gemaakt met chiamix. Dit is een mix van chiazaad, sesamzaad en lijnzaad. Deze mix is 100% biologisch, en verkrijgbaar bij discounter Action. 

SAM_7405

Het merk : Biowise, per zak van 500 gram 1,79.

SAM_7400

Voor de chocolade koekjes heb je nodig:

 • 100 gram chiamix
 • 15 gram bakpoeder
 • een eetlepel stevia sweet Xtra
 • een banaan
 • twee flinke eetlepels cacaopoeder

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier. Maal alle ingrediënten in de keukenmachine tot een fijne massa. Draai er kleine balletjes van en druk deze plat op de bakplaat. Bak de koekjes in het midden van de oven gaar in ongeveer 15-20 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

 

SAM_7402

De havertjes zijn gemaakt met havermout waaraan moerbeien en kokossnippers zijn toegevoegd. Deze mix kun je ook kopen bij Action  van het merk Biowise, en kost per 500 gram 1,49.

Voor de havertjes heb je nodig:

 • 250 gram biowise moerbei/kokossnippers havermout
 • 150 ml water
 • een theelepel stevia sweet Xtra

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier. Maal alle ingrediënten in de keukenmachine tot een smeuïge massa. Schep bergjes op de bakplaat en vorm er ronde koeken van. Bak de havertjes in het midden van de oven gaar in ongeveer 15-20 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

SAM_7401

Deze zonneschijntjes behoren tot mijn grote favorieten! Ze zijn ontzettend lekker! Gemaakt van zonnebloempitten. Zonnebloempitten zijn lekker, gezond en ideaal om mee te bakken. Ze zijn bovendien heerlijk voordelig om in te kopen, zelfs biologisch.

1054

Per kilozak betaal je in de biowinkel ( merk ” de nieuwe band” ) gemiddeld 4,49. Daar kun je wel even mee vooruit!

Voor de zonneschijntjes heb je nodig:

 • 200 gram zonnebloempitten
 • een eetlepel stevia sweet Xtra
 • een banaan
 • 15 gram bakpoeder

Om te garneren:

 • zonnebloempitten

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier. Maal alle ingrediënten in de keukenmachine tot een fijne massa. Draai er ronde balletjes van en druk licht plat op de bakplaat. Bestrooi met de zonnebloempitten, druk deze lichtjes in de koekjes. Bak de zonneschijntjes in het midden van de oven gaar in ongeveer 15-20 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

SAM_7399

 

5 Reacties op “Budget allerhande koekjes

 1. Hoi Monique, Ik heb de chocolade koekjes gemaakt ze zagen er heerlijk uit , toen ik ze proefde smaakte het naar ontzettend vies.
  Ik had i.p.v. 15 gram bakpoeder backing soda gedaan, vond het al zo veel .
  Nu is mijn vraag hoeveel backing soda moet ik gebruiken i.p.v. bakpoeder ??
  of moet het 1.5 gram zijn ??

  Ga het nog een keer proberen hoor maar nu met veel minder backing soda.

  groetjes
  Ingrid

  • oooeehh! 15 gram baking soda? YIEKS! Dat is inderdaad niet eetbaar. Ik zou het liefst gewoon kiezen voor bakpoeder. Te weinig bakingsoda kan ook weer effect hebben op de smaak. Gewone bakpoeder is het beste! Succes!

 2. Hoi Monique , ik ga de chocolade koekjes vandaag proberen maar ik heb alleen pure stevia in huis (dan lijkt 1 eetlepel veel te veel ) kan ik mss ook kokosbloemsuiker gebruiken ? en hoeveel dan ? of hoeveel pure stevia ? dank je wel ????

 3. Chiamix.

  Op de zak op bijstaande foto staat ‘lijnzaadmix’ chia en sesam.
  Dat is wel die je bedoeld?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *