Hoe biologisch en gezond zijn de producten van Action?

Sinds dat we het fenomeen “ superfoods” kennen, schieten producten met deze claim aan hun kont geplakt als paddenstoelen uit de grond. Dit beperkt zich niet alleen tot de biowinkel, maar is inmiddels uitgelopen naar supermarkten, drogisterijen, en zelfs discount winkels. Meest bekendste discountwinkel van Nederland is Action. Ook Action lijkt zowat een halve biowinkel te zijn geworden, nu het erg veel biologisch is gaan verkopen. Dit allemaal tegen de bekende discount prijzen. 

Waarom is biologisch bij Action zo spotgoedkoop? En vooral: zijn de producten werkelijk biologisch, en gezond?

IMG_9197

ONBEKENDE MERKEN

Als je bij Action op zoek gaat naar biologische producten, stuit je op een heel schap vol.  De producten zijn afkomstig van merken/fabrikanten die we niet in de biowinkels tegenkomen. Zo’n merk is bijvoorbeeld BIOWISE. 

Naast biowise kunnen we bij Action producten vinden van “ be pure” en merkloze producten. Deze bevatten wel een zogenaamd biologisch keurmerk, maar dragen geen merknaam. 

image001

Na wat speurwerk op internet kwam ik erachter dat het merk Biowise afkomstig is van het biologische private label aanbieder PL BIO. Deze zit gevestigd in Waalwijk. Bij navraag bij PL BIO werd mij verteld, dat de producten afkomstig zijn van betrouwbare leveranciers, en dat alle producten SKAL gecertificeerd zijn. Bij de vraag of alles ook eerlijk gaat, is bevestigend geantwoord. PL BIO beweert, dat al hun producten gecontroleerd worden op goede condities voor de boeren. 

Als een merk via een private label werkt, kan het zomaar zijn, dat je voor veel minder geld een duur en kwalitatief product koopt. Veel erkende bedrijven/ fabrikanten verkopen hun producten onder een private label Dit levert voor een fabrikant soms nog veel meer winst op, dan eigen verkoop.  Dit label kan een product veel goedkoper aanbieden, omdat vele kleinere ondernemingen hun eigen prijzen bepalen.  En is de kans mogelijk, dat je bij Action hetzelfde product inkoopt als in een biowinkel, maar dan vele malen voordeliger. 

Be pure is afkomstig van BEE & CEE foods, een bedrijf gevestigd in België. Met dit merk is Action min of meer begonnen. Vorig jaar verschenen de eerste biologische producten onder dit merk. Later is BEE & CEE ook overgestapt op een private label. Waarschijnlijk omdat er erg veel klachten kwamen op de eerste producten van BEE & CEE foods, heeft het bedrijf een private label aangenomen en hun producten verbeterd. Lees mijn review over de eerste kokosolie bij action verkrijgbaar, door hier te klikken. 

Andere merken onder private label van deze onderneming zijn o.a Pure Raw Foods . 

BEE & CEE foods heeft geen smetteloze reputatie, als het op kwaliteit van hun producten aankomt. In 2014 ontdekte Tros Radar op de Quinoa bestrijdingsmiddelen. 

IMG_8817

WAAROM IS ACTION ZO GOEDKOOP?

Mede dankzij de private labeling kunnen de producten stukken goedkoper worden aangeboden. Maar er spelen meerdere factoren mee:

– Action koopt groot in, vrijwel altijd vanuit het buitenland.

– Action koopt afgekeurde voorraden in van bekende en onbekende fabrikanten tegen spotprijzen, waardoor de verkoopprijs ook veel lager is.

– Action houdt weinig rekening met mens, dier en milieu. De producten bevatten vaak giftige stofjes, de food producten bevatten vaak erg veel suikers en andere synthetische additieven. Dankzij de goedkope producties van veel artikelen kunnen de verkoopprijzen ook erg laag worden gehouden.

Betreft de biologische producten zien we ook producten die zeer goedkoop zijn geproduceerd met niet-biologische en bewerkte ingrediënten, maar ook producten die wel biologisch zijn, en van betere kwaliteit zijn. 

Biowise-250X250px

BIOWISE

Alles van het merk BIOWISE is biologisch. Dankzij de private labeling kunnen deze producten goedkoper worden aangeboden. Dit kan zelfs aanzienlijk schelen i.v.m de prijzen in de biowinkel voor een soortgelijk product. Het aanbod bij Action van Biowise is behoorlijk te noemen. Het aanbod verschilt per filiaal. Het filiaal bij mij in de buurt telt maar liefst 11 producten. 

Ik heb daarvan enkele getest, waaronder de lijnzaad mix, ( 1,79 500 gram) de lijnzaad rijstwafels, ( 89 eurocent) de vruchtenmix + noten, ( 1,79 250 gram)  en de havermout ( 1,49 500 gram) 

De lijnzaadmix is een ideale mix om mee te bakken, en ik heb het ook veel gebruikt door smoothies. De smaak was goed, de kwaliteit goed. De rijstwafels vind ik ronduit verrukkelijk, en deze koop ik regelmatig. De vruchten-notenmix is van top kwaliteit, de kleur en geur perfect, de smaak heerlijk. De havermout is inmiddels ook een product wat ik dagelijks gebruik. Kortom: de biologische producten van Biowise zijn 100% van goede kwaliteit en zijn werkelijk “ super-koopjes”.  Ik wil opmerken, dat deze beoordeling persoonlijk door mij is gedaan. Ik werk dagelijks met natuurvoeding uit de biowinkels, van de beste kwaliteit, en meest bekende merken. Met deze producten heb ik de vergelijkingen getrokken. 

Mijn vermoeden is, dat PL BIO , de private label aanbieder van Biowise, ook levert aan bekendere producenten die hun producten in de biologische winkels aanbieden, maar sterk kan ik mij daarin niet maken omdat ik daarvoor geen enkel bewijs kon vinden. En dat zal ik ook niet zo snel vinden uiteraard 😉 

13754485_1226100244088770_4684758125310415480_n

BE PURE

Naast Biowise vinden we erg veel producten van BE PURE. Dit is een geheel ander verhaal. Deze producten komen van private label aanbieder BEE & CEE. Deze producten zijn NIET BIOLOGISCH. En worden vrijwel allemaal geraffineerd en bewerkt. Onder dit merk vinden we zaden en pitten, gedroogde vruchten als gojibessen en incabessen, en kokosoliën. Deze kokosoliën zijn verkrijgbaar in naturel ( ontgeurd) en met knoflook ( ontgeurd) . 

De gedroogde vruchten zijn vrijwel allemaal bewerkt met sulfiet ( zwavel)  Dit is een conserveermiddel, Het is een verzamelnaam voor verschillende typen zwavelverbindingen, en bezitten diverse E nummers : E 220 tot E 228, en E 150 d  en E 150 d, en op etiketten vinden we het vaak terug onder E nummer 163. Veel mensen zijn intolerant voor sulfiet en kunnen allerlei allergische reacties krijgen als zij maar één gojibes eten met sulfiet. 

De zaden zijn van erg slechte kwaliteit. De chiazaden vond ik dof van kleur en stonken muffig uit het potje. Vermoedelijk zijn dit erg groot ingekochte partijen vanuit het buitenland. Sinds de superfood hype is er een explosieve vraag naar al deze zogenaamde superfoods. Deze voedingsmiddelen zijn in veel landen echter een gewoon en zeer goedkoop voedsel. Kokosolie wordt bijvoorbeeld in tropische landen al jarenlang vloeibaar gebruikt. Quinoa is in landen van afkomst al jarenlang een volksvoedsel, zoals wij de aardappel hier als volksvoedsel nog altijd hoog hebben. 

Om aan de grote vraag te kunnen voldoen zijn we afgelopen twee jaar explosief deze superfoods gaan halen uit het buitenland en worden producties versneld, producten extra bewerkt om het langer houdbaar en transportabel te maken, en kan er vrij voordelig worden ingekocht. Biologisch is duurder. Deze niet-biologische producten zien we nu bijvoorbeeld ook erg veel op markten. Dankzij een zeer voordelige inkoopsprijs kunnen superfoods zeer voordelig worden aangeboden op markten. Wel met erg veel bestrijdingsmiddelen en andere additieven. 

BE PURE producten worden net als de Biowise producten erg goedkoop aangeboden bij Action. Ze dragen echter niets bij aan je goede gezondheid. Het is vrij verleidelijk om deze producten voordelig in te kopen, maar onthou dat je tevens aardig wat additieven extra binnen krijgt die niet nodig zijn. Bovendien vind ik persoonlijk de smaak een stuk minder. Ook de kleur is vaak een doffe ellende dankzij de versnelde producties en de additieven. Ik vind het potje cacaobibs van BE PURE ronduit stinken naar zweetsokken  ;(  De cacaobibs van bijvoorbeeld het bekende merk Terra Sana ruikt tenminste naar cacao. 

Ik raad al de producten van BE PURE af.

SAM_1346

kokosolie ( merknaam PURE RAW FOOD ) van zeer slechte kwaliteit, inmiddels uit de schappen verdwenen. Deze werden zeer goedkoop aangeboden. 

Het andere merk van deze private label aanbieder, PURE RAW FOOD is inmiddels zo goed als verdwenen uit de schappen van Action, gelukkig maar. ( zie review kokosolie van Action) Deze producten hebben een vage afkomst, er zijn op verpakkingen geen enkele voedingswaarden te vinden, en de kwaliteit is ronduit slecht. Neem liever geen risico met je goede gezondheid, en laat deze rits aan producten liever staan. 

IMG_9196

WAT IS OPMERKELIJK?

Om te beginnen vind ik de etiketten van de BE PURE producten onduidelijk, en misleidend. Er is geen voedingswaarde, de informatie over de inhoud is beknopt, en het ” keurmerkje” onderaan de etiketten wat ” glutenvrij” aangeeft, lijkt verdacht veel op het groene EU logo voor biologisch. Dit is gedaan, om de consument op het eerste oog op een verkeerd been te zetten, zeker omdat deze producten gewoon bij alle andere biologische producten staan.

IMG_9199

In sommige Action-filialen vind je ook producten van producent  BEE & CEE die wel van biologische afkomst zijn. Deze verpakkingen bevatten wel alle nodige informatie. En zijn biologisch gecertificeerd dor de EU. Ik ben in mijn filiaal in de buurt enkel deze kokosmeel tegengekomen, en deze is prima van kwaliteit, geur en kleur. En de prijs is ook erg prettig: 1.99 voor 400 gram.

IMG_9195

BIOWISE pakt het anders aan. Er zijn voedingswaarden aanwezig, en ( alhoewel zeer klein en nauwelijks traceerbaar op de verpakkingen) er is een adres aanwezig van de fabrikant, in dit geval PL BIO.

SAMENGEVAT:

De producten van het merk BIOWISE zijn prima, ze zijn biologisch, van perfecte kwaliteit en zeer voordelig!

De producten van het merk BE PURE zijn niet-biologisch, van slechte tot zeer slechte kwaliteit, vaag van afkomst en bewerkt.  Heb je het geluk, dat het filiaal van Action in jouw buurt biologische producten  ( biologisch, dus niet de eerder besproken BE PURE producten )verkoopt van dezelfde fabrikant van BE PURE ( dus BEE & CEE), zijn deze, net als BIOWISE prima producten.

Sla je slag met de Biowise producten, het zijn heerlijke koopjes! 😉 

schermafbeelding-2016-09-16-om-02-55-20

Aanvulling 16 September 2016:

Omdat ik recent opnieuw contact wilde opnemen met PL BIO ( de private label achter BIOWISE) ontdekte ik iets vreemds. De website bleek uit de lucht. Ook kon ik via email geen contact meer krijgen. Het leek, alsof PL BIO opeens van de kaart is geveegd. Bij rondspeuren op internet kwam ik achter een adres. Dit bleek inderdaad te gaan om een adres gevestigd in Waalwijk, op een bedrijventerrein. Echter bestaat zowel het adres niet als het telefoonnummer. Onder het telefoonnummer die ik vond stond een totaal ander bedrijf geregistreerd, en toen ik deze belde, hadden zij nog nooit van PL BIO  gehoord. Ik ben omliggende andere bedrijven gaan bellen, en ook daar hadden ze nog nooit van PL BIO gehoord.

Ik ben verder gaan spitten, en uiteindelijk vond ik een ander adres in Waalwijk wat viel onder BIOWISE. Wat blijkt? Het gaat om www.desmaakspecialist.nl die ik beter ken als het private label bedrijf achter biologische supermarkt-merken als BIO TODAY en SMAAKT! . Deze merken worden veel en goed verkocht. Ook zijn ze van prima kwaliteit. Ze zijn echter duurder dan de BIOWISE producten bij Action. Ik nam contact op met de klantenservice van Action, maar daar wisten ze van niets, en konden ze mij niet helpen. Na wat speurwerk vond ik een telefoonnummer van het hoofdkantoor en ben die maar eens gaan bellen om verhaal te halen. Ook daar wisten ze van niets. Maar kreeg ik wel een mailadres om naartoe te mailen. Dit heb ik meteen gedaan en ik wacht op dit moment op antwoord. Zodra ik deze heb ontvangen, zal ik dit aanvullen.

Wat ik denk? Ik denk, dat BIOWISE gewoon hetzelfde is als SMAAKT en BIO TODAY en nog meer merken die de smaakspecialist onder een private label onderbrengt. Natuurlijk mag zoiets niet naar buiten worden gebracht, immers: er zijn tussen de merken soms bizarre prijsverschillen terwijl het om één zelfde product gaat. Action biedt ze bijvoorbeeld stukken goedkoper aan onder BIOWISE, terwijl BIO TODAY wat prijziger is. Ik ben dan ook bang dat ik weer geen rechtschapen antwoord terugkrijg. Ik hou de vinger op de pols.

Vandaag nog ( 16-9) kreeg ik een telefoontje. Van de Smaakspecialist. Zij kregen mijn mail doorgestuurd van Action. De vriendelijke dame vertelde mij dat PL bio onderdeel was van de Smaakspecialist. Dit gebeurt, omdat de smaakspecialist hun eigen drie merken graag exclusief willen houden, deze merken zijn…..Smaakt!, Bio Today en Raw organic food. Deze merken zien we veelvuldig in de grotere supermarkten. Dit zijn, volgens de dame, niet dezelfde producten als Biowise. Biowise is exclusief en alleen ontwikkeld voor Action.  De producten van BIOWISE zijn inderdaad vrij anders van samenstelling dan bijvoorbeeld die van Smaakt!. Zo bevatten de havermout-varianten van BIOWISE veelal wat extra toevoegingen zoals kokossnippers en moerbeien. Ik vind dit dus wel aannemelijk.

Op de vraag waarom PL BIO plots van de radar leek te zijn verdwenen, kreeg ik als antwoord, dat de website domweg was verlopen. Door mijn melding is hier meteen gehoor aan gegeven en draait de website inmiddels weer. De dame vond het net als ik erg vreemd dat ik een ogenschijnlijk verkeerd adres + telefoonnummer had opgezocht op internet, waar PL BIO onder te vinden was. Dit zou zij ook nog even nader bestuderen.

Nu ik ze toch aan de lijn had, heb ik ook gevraagd of zij de producten van BIOWISE wat minder rijk aan suikers konden gaan produceren. In vrij veel producten vinden we gewoon suiker toegevoegd. Bijvoorbeeld de tropical mix en de koekjes. Hier zou naar worden gekeken.

Resumerend:

 • PL BIO is onderdeel van de Smaakspecialist. De website van PLBIO is inmiddels weer in de lucht.
 • BIOWISE is exclusief ontwikkeld voor Action. BIOWISE vind je nergens anders dan bij Action
 • SMAAKT!, BIO TODAY en RAW ORGANIC FOOD zijn de drie eigen merken van de smaakspecialist. Daarnaast brengen zij dus nog onder private labeling vele andere merken onder. PL BIO is een onderdeel waaronder diverse private labels vallen.

Mysterie solved! 😉

63 Reacties op “Hoe biologisch en gezond zijn de producten van Action?

  • Dank je wel Monique! Is er achter te komen of de producenten van de Biowise producten minder betaald krijgen?

 1. Behalen van een erkend bio keurmerk is vrij kostbaar. Dat is soms de reden dat bedrijven dit niet doen. Ze zijn te klein, startend of wat dan ook. Voor de consument wel onduidelijk. Alhoewel er is nooit 100%garantie

 2. Biowise….Dank je wel voor het delen van je bevindingen Monique….

 3. Wat is jouw mening over de producten die voorzien zijn van het EKO merk?

   • Hai Monique, de biologische certificering is net zo betrouwbaar, EKO echter steunt o.a. ook biodiversiteit en een menswaardige productie.
    Het is een soort Bio+ dus, en was nog niet zolang geleden bij het bio keurmerk inbegrepen, maar er moet nu apart voor een EKO-licentie betaald worden.

    En zijn het niet cacaonibs ipv cacaobibs 😉
    Groetjes Rogier

 4. Bedankt voor je bevindingen, ik vraag me nog wel af hoe het staat met bestralen van dergelijke voeding.
  Daar is geen info over.
  Ie andere een idee?

  • Dag Frank,
   bedoel je dit dat fabrikanten kunnen worden beboet ? Dit kan je aangeven bij de Reclame Code Commissie. Warme groet!

 5. Hoe zit het net de kokosbloesemsuiker ? Die bevalt mij namelijk wel en geen gekke geur ofzo?

  • Als deze van BE PURE is, is het helaas niet veel beter…..

 6. Bedankt voor de info. Er staat volgens mij een fout in de ene laatste alinea. Er staat het ene moment dat be pure slecht is en een paar zinnen verder dat het goed is

  • Neen, dit klopt. BEE &CEE verkopen ook biologisvhe producten en deze zijn wel gewoon OK . Lees het artikel rustig even opnieuw. 😉 Warme groet!

 7. Sorry maar toch nog even dubbelchecken: be pure en bee & cee is eigenlijk dezelfde fabrikant, de eerste is niet OK, de tweede wel?

  • Klopt. Samengebat: BE PURE is afkomstig van fabrikant BEE & CEE. Deze producten zijn niet biologisch. De producten van BIOWISE zijn wel 100% biologisch gecertificeerd en OK 😉 Warme groet!

   • Als reactie op Lonneke zeg je “BEE &CEE verkopen ook biologisvhe producten en deze zijn wel gewoon OK . ”
    En als reactie op Marijke zeg je “BE PURE is afkomstig van fabrikant BEE & CEE. Deze producten zijn niet biologisch. ”
    Wat is het nu?

    • Be Pure en Biowise zijn allebei van producent Bee & Cee maar alleen Biowise is biologisch en oké.

     • dit klopt niet. Ik heb zojuist gesproken met de producent achter BIOWISE, deze leveren exclusief onder het merk BIOWISE de producten. BEE EN CEE komt vanuit Antwerpen en leveren geen BIOWISE producten.

 8. De producten van het merk BE PURE zijn niet-biologisch, van slechte tot zeer slechte kwaliteit, vaag van afkomst en bewerkt. Heb je het geluk, dat het filiaal van Action in jouw buurt biologische producten verkoopt van dezelfde fabrikant van BE PURE, zijn deze net als BIOWISE prima producten.

  Ben ik nu de enige die hier een tegenstrijdigheid in lees en je vermoedelijk 2 bedrijven door elkaar haalt? 😉

  Ik begrijp het nu niet zo goed. In ieder geval dat ik BIOWISE moet kiezen.

  • In het artikel lees je ook, dat de producent van BE PURE ( BEE & CEE) tevens biologische producten produceert en deze zeer sporadisch bij diverse filialen van Action verkrijgbaar zijn. Ik vond in mijn filiaal bijvoorbeeld de getoonde biologische kokosmeel. Deze is dus ook afkomstig van BEE & CEE, maar is 100% biologisch gecertificeerd. Hopelijk is je mysterie opgelost 😉 Warme groet!

   • Ik snap onderstaande stuk tekst niet:

    De producten van het merk BE PURE zijn niet-biologisch, van slechte tot zeer slechte kwaliteit, vaag van afkomst en bewerkt. Heb je het geluk, dat het filiaal van Action in jouw buurt biologische producten verkoopt van dezelfde fabrikant van BE PURE, zijn deze net als BIOWISE prima producten.

    • Dat is dus wat ik eerder aangaf, lees het gehele artikel. Daarin kun je lezen, dat dezelfde fabrikant van BE PURE ( bee & CEE) ook biologische producten verkopen die wel in orde zijn. Begrijp je het nu een beetje? 😉

    • Dat gaf ik ook aan dat de samenvatting niet klopt maar die reacties worden gefilterd in plaats van de samenvatting aan te passen zodat het geheel duidelijk overkomt.

 9. Het is vaak een kwestie van ingrediënten lezen. Ook in de dure natuurwinkels zit vaak sulfiet in gedroogde abrikozen en suiker bij de cranberries, enz. Als je goed etiketten leest kan je veel besparen en toch gezond eten.

 10. Weet iemand toevallig waar er gedroogde vruchten te koop zijn die geen sulfiet bevatten?

  • biowinkel. Let wel goed op de ingrediënten. Vraag anders even na. Warme groet!

 11. Ik heb je stuk gelezen maar snap de samenvatting niet. eerst geef je aan dat Be pure niet biologische en van slechte kwaliteit is, twee regels eronder staat dat be pure net als bio wise prima is ???????

  • waar staat dit? Ik ben naar mijn weten duidelijk, en krijg ghierover geen verdere opmerkingen. Misschien is de verwarring dat BEE & CEE ( de producent van BE PURE) ook biologische producten verkoopt? Bedoel je dat?

   • Er wordt wel degelijk een paar keer op gewezen Monique. Je bent helaas niet altijd even duidelijk.

 12. Dankjewel, heel nuttig en interessant! Ik vertrouwde de “biologische” producten van de action niet zo, maar nu weet ik dat ik de dingen van Biowise met een gerust hart kan kopen. 🙂

 13. Geweldige uiteenzetting, dank voor je energie die je daar aan gegeven hebt, super!
  Dankjewel

 14. Al dit soort ketens gaan alleen maar over snel geld verdienen zomder naar de producent te kijken of die nog wel een eerlijke prijs e alleen omdat de consument goedkoop wilt eten en liever zijn geld aan iets anders uit geeft dan aan gezondheid

 15. Er wordt met heel veel namen en producten gesjoemeld. Een voorbeeld is van een Fairtraid naam die met rozen in Zuid Afrika te maken heeft. Je kunt het programma zoeken op de uitzending van Zembla. Daarnaast zijn heel veel voedingsmiddelen besmet met bestrijdingsmiddelen. Hier wordt dan niet vermeld omdat/van het de toegestane middelen omdat het nog goed gekeurd is. Ooit een programma gezien of biologisch ook echt biologisch is. Dat viel tegen. Als kleine ondernemer wil het wel maar als grote ondernemer, met velden vol, is het afzien. En biologisch afbreekbaar duurt soms heel lang voordat het echt afgebroken is in de natuur

 16. Super blij met jouw kennis, het uitzoeken en vooral het ook willen delen met anderen! Ook ik twijfelde aan de bio voedingsmiddelen van Action. Bakte van de week met gemengde gevoelens met de kokosolie van Biowise omdat ik toch gezwicht was voor de prijs/kleur/en info op etiket. Nu durf ik het met een gerust hart te gebruiken ????

 17. Mag ik vragen hoe je aan de wijsheid komt dat action afgekeurde partijen opkoopt?

  • dat mag. Ik heb inmiddels een erg groot netwerk opgebouwd waarin ik ook fabrikanten heb zitten. Van hen weet ik, dat er van hun afgekeyrde producten grote partijen worden opgekocht. Vandaar! 😉

    • Ik weet niet of er ook ernstige dingen zijn maar weet wel van bijv. Shampoo dat er dan een foute zending geleverd is in Nederland met bijv. Turkse of Griekse informatie op de fles. Vergeten aan te passen tijdens productie. Dan verkopen ze zo’n partij aan bijv. Action.

 18. Dank voor het artikel!
  Kleine toevoeging: zelf de havermout van Bio-wise gekocht en die bevat meer suiker dan de quacker of de basic oat meal vd appie. Weliswaar niet biologisch, maar in dit geval kies ik liever voor minder suiker dan bio…

 19. Dag Monique

  Een tijdje geleden zijn siroopjes van Biowise (hazelnoot en caramel, denk ik) uit de rekken van de Action verdwenen… Ook op de website van biowise zijn ze verdwenen uit het assortiment. Ik vroeg me af of jij er misschien iets van hebt gehoord. Ik vraag me echt af of er misschien iets mis mee was.
  groetjes

  • dag Sara,
   Ik ben niet bekend met ” siroopjes” van Biowise…..in mijn filiaal heb ik ze niet gezien….geen idee dus of er wat mis is. Ik hou het in de gaten! Warme groet!

 20. In de schappen vd Action een nieuwe variant kokosolie.
  Koudgeperst, onverhit, glazen pot, ruikt naar kokos en kan er niets vreemds aan ontdekken… toch benieuwd naar jouw mening over deze olie.
  Is ook van Bee&Cee
  Organic Coconut Oil, 100%pure, cold pressed, coco Island staat op t label

 21. Wat ontzettend interessant om jouw “onderzoek” te lezen! Leuk hoe je dat hebt aangepakt en fijn dat wij daar van mee mogen “profiteren”…

 22. Hoi Monique,

  Ik heb vorige week bij Action organic coconut oil gekocht, 100% pure, cold pressed, 300ml. Deze is van Coco Island, maar wel geproduceerd door Bee & Cee foods. Na het lezen van jouw blog ben ik erg benieuwd naar jouw mening over deze kokosolie. Kan ik hem zonder zorgen gebruiken of is het rommel en schaad ik mijn gezondheid er juist mee? Alvast bedankt voor je reactie.

  Groetjes Cindy

 23. U zegt dat u de producten getest heeft. Een echte test kan alleen in een laboratorium uitgevoerd worden. Het is niet omdat iets lekker smaakt, de rijstwafels bijvoorbeeld, dat er geen verboden substanties kunnen inzitten.

 24. Hoi, ik probeerde de mond te spoelen met de biowise maar hij smelt helemaal
  Is dat normaal?
  En nu komt er bij de Lidle 1 met virgin, daar ervaring mee?

 25. Hoi Monique,

  Fijn om te zien dat de Biowise rijstwafels van de Action door je strenge selectiecriteria komen, want ik vind ze heerlijk en kan ze nu nog meer met een gerust gemoed eten.

 26. Wauw. Goed onderzoek. Leuk dat Action ook gezonde producten verkoopt ( Biowise havermout)
  Bedankt voor dit artikel en onderzoek.

 27. Bedankt voor je uitstekende verslag. Zelf ging op zoek omdat ik de Biowise-havermout sinds drie weken niet meer bij Action aantref. Ook andere Biowise-producten lijken te worden vervangen. Ik gebruik de havermout (met moerbeibessen) al jaren als smakelijk en voedzaam begin van de dag (alleen wat nnoten, fruit en karnemelk toevoegen en de avond te voren klaarzetten). Bij de biowinkel betaal ik 2,5 x meer voor een minder smakelijke variant. Ik hoop dat de havermout, al dan niet onder een andere naam en voor een andere prijs, toch nog te koop is.

 28. Hoi Monique, naamgenoot

  Dank dat je al je research met ons deelt.
  Heb je ook iets aan info over Amarti thee? Heeft ook t bio keurmerk. Heel wisselend aanwezig in winkels.

 29. Hoi Monique, ik volg jou al even en deel regelmatig je bevindingen. Geweldig werk wat je doet,bespaart mij veel speurwerk???? maar nu een vraag over de labels biowise van action. Je geeft aan dat het een private label is en daardoor wellicht goed. Daarna ga je door over op Be Pure, welke dus niet goed is en die je inmiddels ook zo goed als niet meer vind. Maar betekent dit nu dat Be Pure wel goed is en je daarmee een goede koop doet voor weinig? Want dat begrijp ik nu niet helemaal uit je verhaal.Alvast dank. Groet Margie

 30. Dank voor je onderzoek. Ik vraag me al lang hetzelfde af m.b.t. de producten van Natural Happiness van de Action. Er is geen website te vinden van een fysiek bedrijf en contactgegevens zijn slechts een postbusadres in Rotterdam. Oorsprong van ingrediënten is onbekend. Ben gek op goijibessen, maar wel graag onbespoten. Ik heb zo mijn vraagtekens bij hoe happy Natural Happiness feitelijk is.

  • Precies wat ik me ook afvraag. er is een heel uitgebreid assortiment met noten etc op de verpakking staan geen toevoegingen vermeld.
   De naam googlen leidt alleen tot fotos uit reclame folders met aanbiedingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *