Sugar oaty’s

Laat je niet misleiden ( hahaha!) door de titel van dit recept, want deze koekjes zijn geheel suikervrij! Sterker nog, ze zijn ontzettend verantwoord, voedzaam en vooral TE LEKKER! Dankzij de heerlijke krokante suikerlaag in het midden, krijgen de koekjes een crunchy bite!

Dit heb je nodig:

SAM_7176

Voor de suikervulling:

 • vijf/zes flinke eetlepels erythritol suiker
 • een grote eetlepel water

Zo maak je het:

SAM_7180

Verwarm de oven voor op 185 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier. Maal alle ingrediënten voor de koekjes in de keukenmachine tot een fijne massa. Blijft de massa wat te vast, of juist te droog, voeg er dan al draaiende nog kleine beetjes water aan toe, maar pas op, dat je alles niet te nat maakt.

SAM_7177

Zet een kom met warm water klaar, om je handen in te dompelen. Het deeg is nogal kleverig. Maak met bevochtigde handen ronde koeken. Maak in het midden een mooie ronde kuil. Bak de koeken in het midden van de oven gaar, in ongeveer 20 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat goed afkoelen.

SAM_7178

Doe de suiker met water in een gietijzeren pannetje en zet op hoog vuur, blijf voortdurend met een lepel roeren. Zodra de suiker volledig is gesmolten, de pan van het vuur halen en direct in de kuiltjes in de koeken schenken. Laat de suiker stollen.

 

5 Reacties op “Sugar oaty’s

 1. Hai Monique
  Waar koop je de suiker?
  Maar kan het ook allemaal zonder suiker?.. En ei?

  • Hai!
   de suiker koop je via http://www.greensweet-stevia.nl ( het linkje staat ook in het artikel) en de ei is te vervangen met een halve banaan. Je kunt in plaats van de suiker ook jam gebruiken 😉 Succes!

   • Maar jam is toch ook een suiker?
    Hoeft allemaal niet zo zoet namelijk. Daarom dacht ik helemaal niks erin.
    En ipv ei banaan….mmmm hier lusten ze geen banaan…wat anders dan?

  • ik haalde er zeven stuks uit, maar het ligt eraan hoe groot of klein je de koekjes maakt ! Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *