Plaat fruit vlaai

Verrukkelijk, en zeer eenvoudig om te maken, deze plaat fruitvlaai! Je kunt elk gewenst soort fruit gebruiken die je wenst, ik heb bijvoorbeeld gekozen voor wat vrolijk gekleurd fruit uit het seizoen. Maar je kunt ook kiezen voor de fruitsoorten die jij lekker vind. Hou altijd rekening, met de fruitsuikers. Wil je weten hoeveel fruitsuikers welk fruitsoort bevat? Kijk dan hier voor de handige lijst.

Dit heb je nodig:

Voor de bodem:

  • 300 gram havermout
  • 150 ml water
  • een theelepel stevia sweet Xta
  • een groot ei
  • 160 gram zonnebloempitten
  • anderhalve eetlepel fiberfin of psylliym

Voor de vulling:

  • diverse soorten vers gesneden fruit ( diepvries kan ook)
  • verse aardbeien, kroontjes verwijderen
  • erythritol suiker

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier. Maal alle ingrediënten, behalve het water, in de keukenmachine terwijl je beetje bij beetje het water draaiend toevoegt. Blijft het deeg te loskorrelig, voeg er dan kleine beetjes water aan toe, maar let op dat je het niet te nat maakt, het moet een stevige deegbal worden.

SAM_7170

Stort de deegbal op de bakplaat. Zet een kommetje met warm water klaar om je handen steeds even in te dompelen, het deeg is nogal kleverig. Druk met bevochtigde handen het deeg tot een platte plak en boetseer een mooie rechtopstaande rand.

SAM_7170

Snij het verse fruit in mooie stukjes, en verdeel ze op de vlaaibodem. Let op: laat de aardbeien achterwege. Bestrooi het fruit met wat erythritol suiker. Bak de vlaai in het midden van de oven gaar in ongeveer 40 minuten, blijf tussentijds controleren, baktijden kunnen verschillen per oven. Laat afkoelen. Plaats de verse aardbeien tussen het fruit. SAM_7174

3 Reacties op “Plaat fruit vlaai

    • dat kan ook, maar het is dan een stukje harder, en het valt er gemakkelijker af. Maar natuurlijk kan dit ook, wat je wilt! Succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *