Mini fruit pizzatjes

Geweldig lekker, deze bijzondere pizzaatjes!! Ze zijn namelijk niet hartig, maar zoet! De bodem is gemaakt van volkoren boekweitmeel, en dus glutenvrij. Ontzettend lekker, verantwoord en voedzaam!

Dit heb je nodig:

Voor de bodempjes:

  • 300 gram volkoren boekweitmeel
  • twee eetlepels fiberfin of psyllium
  • een eetlepel stevia sweet Xtra
  • een groot ei
  • 100/125 ml water

Voor de belegging:

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Gooi de ingrediënten voor de bodempjes, behalve het water, in de keukenmachine, en voeg om te beginnen de helft van het water toe. Kijk al draaiende of er meer water nodig is om het tot een deeg te verkrijgen.

SAM_7163

Verdeel het deeg in vier stukken en druk deze plat op de bakplaat, maak er mooie ronde bodempjes van. Hoe dunner je de bodempjes maakt, hoe krokanter. Maal de pompoenpitten en kiwi’s tot een stevige massa. Verdeel over de bodempjes. Bestrooi de pizzaatjes met de havermout en tot slot met erythritol suiker. Bak de pizzaatjes in het midden van de oven gaar in ongeveer 25-30 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat afkoelen.

 

SAM_7164

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *