Mo’s crunch repen
In navolging van mijn power repen bedacht ik deze heerlijke variant. Dankzij de toevoeging van kasha krijgen deze gezonde repen een crunchy bite. Kasha is niets meer of minder dan geroosterde boekweitkorrels. Door de boekweitkorrels kort te roosteren, verkrijgen deze een noot-achtige smaak en kunnen ze gebruikt worden in meusli’s voor een crunch. Kasha is goed verkrijgbaar in veel biowinkels, en is goedkoop. Kun je geen kasha vinden, dan kun je ook zelf wat boekweit korrels in een grillpan roosteren.
Je haalt ongeveer zes grote repen uit dit recept. Je kunt de repen goed bewaren. Je kunt ze daarvoor het beste verpakken in gifvrij bakpapier. Knip lange repen uit een vel en draai de repen als een toffee in het papier. Berg ze vervolgens op in een blikken trommel op een koele plaats. Zo blijven ze het beste langer bewaard en bovendien zijn ze meteen super handig om mee te nemen!!!!
Dit heb je nodig:
- 100 gram kasha
- 175 gram havermout ( droog)
- 70 gram pompoenpitten
- 35 gram lijnzaad, heel, fijn gekneusd in de vijzel
- twee flinke eetlepels MOOS FAVORITES biologische erythritol
- een theelepel vanille bourbon
- een theelepel ceylon kaneelpoeder
- 125 ml warm water
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Roer alle ingrediënten in een kom stevig door elkaar en laat dit kort even staan. Schep grote hopen op de bakplaat en boetseer er vierkante langwerpige repen van. Bak de repen in het midden van de oven gaar in ongeveer 25 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat goed afkoelen.
De repen zijn goede bronnen van essentiële vitaminen, mineralen, eiwitten en vezels. Ze leveren complexe koolhydraten af in het bloed, waardoor de afgifte geleidelijk gebeurt en er geen heftige bloedsuikerspiegel-schommelingen plaatsvinden. Dit geeft jou langdurige energie en geen dipjes. De repen zijn tevens vullend. Dankzij de voedingsvezels vult het de maag waardoor je minder snel weer trek krijgt. Ze zijn vrij van suiker, lactose, kunstmatige meuk, gluten, en zijn geschikt voor veganisten en vegetariërs. Ze zijn tevens ” slank” waardoor ze perfect passen in een evenwichtig voedingspatroon. Ondersteunt bij het afvallen. En dat allemaal zeer goedkoop, zonder toeters en bellen! 😉 De leuke verhaaltjes bij de talloze afval-producten ( shakes, repen, poedertjes, thee) zijn allen op hetzelfde gebaseerd.
Klinkt weer heerlijk Monique, bedankt!
Ik wil deze repen zeker proberen.
Maar eigenlijk kun je toch ook boekweitgrutten/korrels gebruiken?
Het geheel wordt dan geroosterd in de oven.
Of als ik van te voren boekweit rooster in een droge koekenpan heb ik ook Kasha toch?
Ik kan nl nergens online vinden dat er nog iets speciaals met de boekweit wordt gedaan.
Groetjes,
Nicolien