Haver ” pancakes”

Ik begin de dag steevast met flink wat groente en een kom bio-dynamische Yomio yoghurt en / of kwark, waar ik wat van mijn homemade muesli doorheen roer.Een flinke hap, dat klopt, maar voor mij werkt dit perfect. Ik kan uren door op deze energie-tank in mijn maag 😉 Sommigen moeten er niet aan denken, en zijn al blij om IETS naar binnen te kunnen werken in de vroege morgen. Het maakt in wezen niets uit, of je nu graag stevig ontbijt of helemaal niet, al wordt vaak gedacht dat een ontbijt belangrijk is. Daar zit een klein beetje waarheid in, want ontbijten zorgt er wel voor dat je geen honger-klap krijgt in de loop van de morgen. Maar het ligt voornamelijk aan je eigen energie-behoeften. Je merkt vanzelf wel of je ontbijt nodig hebt of niet.

Wat wel ontzettend belangrijk is, is WAT je s’morgens eet en drinkt. Veel mensen gebruiken de vele kant-en-klaar ontbijtproducten, die zijn verzonnen door de voedselindustrie. Ze bevatten meestal veel teveel suikers. Dit kan een averecht effect hebben op je bloedsuikerspiegel. Door schommelingen in deze bloedsuikerspiegel kun jij je erg akelig en naar gaan voelen. Draaierig in je hoofd, misselijk, licht in het hoofd en hongerig en moe, en je kunt zelfs gaan trillen. Het is daarom meest belangrijk een goede balans in voedingsstoffen te houden . Wat eiwitten, wat vetten, wat koolhydraten / suikers en vocht. Eet je dit in de juiste balans als ontbijt, profiteer je daar behoorlijk van.

We willen graag ook snel, sneller. snelst ontbijten en als het even kan zonder al teveel gedoe. Daarom zijn al die ontbijtproducten ook zo populair. Nu ben ik persoonlijk stellig van mening dat je aandacht moet schenken aan je voeding en tijd en ruimte moet geven aan iedere maaltijd. Maar ik kan mij zo voorstellen dat je als drukke gezin-manager nu denkt ” Fuck jij met je tijd en ruimte! HOE DAN? ” Toch is het mogelijk, om een gezond en snel ontbijtje op tafel te toveren voor het hele gezin, die ook nog eens goed in balans is en voedzaam. HOE? Door deze pancakes te maken. Met dit recept maak je 5-6 pancakes, goed voor vijf-zes personen.  Door wat voorwerk te doen, kun je in de morgen vliegensvlug verse , heerlijk geurende pancakes bakken. Maar je kunt ze ook van tevoren maken, want je kunt ze prima bewaren.

DIT HEB JE NODIG:

 • 500 gram havermoutmeel ( 500 gram havermout in de blender tot meel vermalen
 • 10 gram wijnsteen bakpoeder
 • twee flinke eetlepels stevia sweet Xtra
 • een snufje vanille bourbon ( optioneel, wel lekkerder )
 • drie verse eieren
 • warm water
 • Optioneel toe te voegen: cacaonibs

Zo maak je het:

Roer alle ingrediënten in een kom stevig door elkaar, terwijl je steeds beetjes water toevoegt. Het moet komen tot een mooi, licht vloeibaar beslag. Wil je de pancakes extra lekker maken, voeg dan een koffiekopje cacaonibs toe. Laat een klein klontje zuivere kokosolie in de koekenpan smelten en bak de pancakes, flip ze halverwege om, om aan beide kanten bruin te bakken.

 

2 Reacties op “Haver ” pancakes”

 1. Hoi Monique,
  Omdat Havermout toch een graan is zoek ik naar een vervangend meel product. Ik had zelf een en ander bij elkaar gegooid maar toen brokkelde het allemaal af in de pan. heb jij een idee?
  Alvast bedankt,
  Therezi

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *