Vegan kikkererwten spread , zo maak je dat!
Ik ben er dol op ; kikkererwten ! Maar dan wel met de grote kanttekening erbij, dat ik ze alleen biologisch gedroogd lekker vind. De kant en klare meuk vind ik ronduit 🤢, alsof je een zoutpot leeg likt. Ik maak sowieso nooit gebruik van al die rare “ peulvrucht-producten “ waar supermarkten tegenwoordig ram-vol mee liggen. Het heeft in de meeste gevallen namelijk helemaal niets met peulvruchten te maken, dat zweeft er als onderdeel vaak een beetje doorheen, de rest wat we binnen krijgen is ultra bewerkte meuk. Het is nog altijd erg jammer, dat peulvruchten in hun meest natuurlijke vorm, dus biologisch gedroogd, niet populair zijn. We willen heus “ aan-de-peulvruchten” maar dan wel met alle gemak van de wereld. Want dat weken / koken, tja, dat is ZOOOOOO-HVEEEEEL werk hé ? Terwijl de allergrootste grap juist is, dat het geen zweetdruppel aan extra moeite kost. Want je hoeft immers niet bij een week-proces te blijven staan wachten. En koken ? Je zet ze op het vuur en je gaat verder je ding doen. In de hoofden van de consument heeft de ultra bewerkte industrie het bereiden van peulvruchten tot een heel ding en veel gedoe gemaakt. ZONDE. Want je vergooit niet alleen ontzettend veel geld aan al die ultra bewerkte meuk, je gooit ook veel essentieel voedingsstoffen weg. En….de smaak. Ik wil daarom de echte pure peulvrucht weer terug op de kaart zetten, eigenlijk ben ik daar al heel wat jaartjes inmiddels mee bezig. Ik ga in elk geval proberen de consument wat te inspireren , want het schijnt, dat heel veel consumenten niet veel verder komen met peulvruchten, dan een taco of een wrap vullen, of bij een warme maaltijd serveren. Ik hoop dat met mijn recepten de pure echte biologische gedroogde peulvrucht op de kaart komt ! Wat dachten jullie bijvoorbeeld van een frisse kikkererwtenspread ?
HEERLIJK OP DE BOTERHAM !
WAT HEB JE NODIG ;
- 350 gram geweekte / gekookte / uitgelekte biologische kikkererwten ( KLIK HIER )
- Twee eetlepels biologische erythritol ( KLIK HIER )
- Een eetlepel kerrie mild ( KLIK HIER )
- 100 ml biologische MCT olie ( KLIK HIER )
- Een koffiekopje biologische kokosrasp ( KLIK HIER )
- Vier verse biologische bosuitjes, twee in zeer verfijnde stukjes gesneden
- Water, ongeveer 400 ml