Mungboon brownies ( vegan)

Ik ben dol op peulvruchten. Ik eet ze niet alleen dagelijks, ik bak er ook veel mee, want wist jij, dat het perfecte meelvervangers zijn in al je baksels?????Je kunt met ( geweekte, gekookte) peulvruchten ook tal van lekkere vleesvervangers maken.

IMG_1423

Een peulvrucht wat gek genoeg erg onbekend is, maar zeer voedzaam, gezond en licht verteerbaar is de mungboon. KLIK HIER om alles over deze bijzondere boon te lezen. Mungbonen hebben een zeer milde en zachte smaak, waardoor deze nooit overheersend is in een gerecht. Dit geeft perspectief om ter vervanging van meel te gebruiken in baksels. Het geeft een baksel smeuïgheid en lichte binding terwijl er geen overheersende peulvrucht-smaak aanwezig is, wat de zwarte boon, of kikkererwt wel geeft. Deze verrukkelijke brownies bevatten weinig ingrediënten, en zijn onweerstaanbaar lekker! Glutenvrij, lactosevrij, ei-vrij, vrij van geraffineerde suikers, E nummervrij, en vrij van meel! Er is gebruik gemaakt van havermout ( tot meel vermalen) Het is tevens koolhydraat-arm.

Dit heb je nodig:

  • 375 gram geweekte/ gekookte mungbonen ( groene ketjang bonen)
  • 15 druppels greensweet-stevia chocolade
  • twee eetlepels greensweet-stevia sweet Xtra
  • 10 gram ( wijnsteen) bakpoeder
  • een banaan, gepureerd
  • vier flinke eetlepels biologische magere cacaopoeder
  • 125 gram havermoutmeel ( havermout in de blender fijn vermalen tot meel)

Voor de topping:

  • zes flinke eetlepels biologische magere cacaopoeder
  • 6-8 druppels greensweet-stevia chocolade
  • warm water

IMG_1427

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden. Bekleed een brownie vorm of vierkante ovenschaal met bakpapier. Roer alle ingrediënten voor de brownies in een kom door elkaar. Gebruik liefst je handen, dit geeft het beste resultaat, even flink door elkaar kneden. Wees niet bang voor vieze handen, deze kun je lekker schoon likken na het kneden 😉 Stort de massa in de vorm en smeer uit. Tik het blik een paar keer stevig aan op het aanrecht. Bak de cake in het midden van de oven gaar in ongeveer 45-50 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

IMG_1428

Roer de druppels door de cacaopoeder terwijl je steeds hele kleine beetjes water toevoegt. Roer tot een stevig glazuur. Smeer over de cake, en snij de cake in vierkante blokken. Laat verder drogen.

 

Een reactie op “Mungboon brownies ( vegan)

  1. Hi Monique, heb de brownies vanmorgen gemaakt, en ze smaken werkelijk verrukkelijk!!
    Dank voor het recept ???? groetjes Marianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *