Allegaartjes

Deze allergaartjes zitten barstensvol smaak, kleur, en zijn zeer voedzaam ! Biologische havermout kun je tegenwoordig gewoon kopen in supermarkten, voor een redelijke prijs. Het merk ” SMAAKT!” heeft bijvoorbeeld zowel havermout als havervlokken in het ” supermarkt-assortiment”. Beiden zijn lief geprijsd. Voor 500 gram betaal je gemiddeld respectievelijk 1,69 en 1,99 .

Dit heb je nodig:

  • 180 gram cherrytomaatjes
  • 300 gram havermout ( droog)
  • een banaan
  • anderhalve eetlepel stevia sweet Xtra
  • 15 gram bakpoeder
  • 150 gram gewassen bladspinazie
  • 100/125 ml water

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden. Bekleed een kleine vierkante ovenschaal of brownievorm met bakpapier. Maal de havermout, bakpoeder, stevia en banaan in de keukenmachine tot een fijne massa. Verdeel het in drie delen, over twee kommen. Stort de naturel havermout massa in de vorm en verdeel. Doe een deel weer terug in de keukenmachine en voeg de cherrytomaatjes toe, pureer kort door. Doe hetzelfde met het laatste deel, en de spinazie. Stort de spinazie massa op de havermout massa in de vorm, en daarop de cherry tomaat massa. Het kan natuurlijk ook andersom, het maakt niet uit hoe je de kleurenlaag op elkaar wilt . Bak de massa in het midden van de oven gaar in ongeveer 35-40 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat afkoelen. Snij in mooie vierkante stukken.

SAM_7373

Koud zijn de allergaartjes ook verrukkelijk als tussendoortje, lunch of bij ontbijt!

SAM_7372

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *