Vegan kerst grand final dessert

Een kerst diner sluiten we uiteraard feestelijk af met een luxe dessert. Meestal eten we ijstaart en taart en gebak als zeer luxe nagerecht, maar het kan ook nét zo lekker maar een stuk gezonder! Dit recept is gehikt voor veel voedselstromingen als veganisme, glutenvrij, lactosevrij, suikervrij en vrij van banaan. Het is een zeer snel-te-maken dessert zodat je er niet uren voor in de keuken hoeft te staan. Het geeft bovendien een zeer feestelijk gezicht! Dit recept is goed voor één persoon, verdubbel de receptuur dus per persoon meer.

Wat heb je nodig?

  • een rijpe avocado, gepureerd
  • twee eetlepels biologische erythritol
  • drie volle eetlepels cacaopoeder
  • circa 300 ml water
  • een koffiekopje cacaonibs
  • 100 gram amandelmeel

 

Voor de vulling +topping:

  • 200 ml kokosmelk ( 24 uur van tevoren gekoeld) + een volle eetlepel biologische erythritol
  • een plak 100% VIVANI chocolade
  • kokosrasp
  • cacaonibs
  • amandelschaafsel

Zo maak je het:

  1. Doe alle ingrediënten voor de basis in een kom en mix ( liefst met handmixer) dit tot een stevige, romige massa. Vul een groot en mooi dessert-glas met de massa en schep in het midden een kuil eruit.
  2. Mix de kokosmelk ( alleen het harde deel) met de erythritol romig en vul het gat en laat een mooie toef bovenop
  3. Steek aan de zijkant een tabletje chocolade
  4. garneer verder af met de kokosrasp, cacaonibs en amandelschaafsel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *