Budget appeltaart

Deze heerlijke appeltaart is naast knettergezond en lekker ook nog eens spotgoedkoop! Voor ongeveer drie euro maak je in een handomdraai deze verrukkelijke en verrassende taart, die je op ieder moment van de dag kunt eten!

Dit heb je nodig:

Voor de taart:

 • 500 gram havermout ( droog) *1
 • twee grote appels, gewassen en in de schil gelaten, eentje in stukken gesneden, de ander in kleine stukjes gesneden *2 ( de stukjes bewaren )
 • 325 ml water
 • een flinke eetlepel stevia sweet Xtra
 • een eetlepel ceylon kaneelpoeder
 • een kopje geweekte rozijnen ( uitgelekt) * 3

( 1) Meest goedkoopste biologische havermout kun je kopen bij discounter Action ( 1,49 per 500 gram) maar ook in de supermarkt ( 500 gram gemiddeld 1,80)

2) Je kunt ieder gewenste appelsoort gebruiken, meest goedkoopste is dus ook prima!

3) Kies liefst voor sultana rozijnen. Meest goedkoopste zijn te vinden in de supermarkt.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden, vet een ronde vorm ( 22-24 cm) in met kokosolie, bekleed met bakpapier. Meng de stukjes appel, rozijnen met ongeveer een eetlepel kaneel goed door elkaar.

SAM_7465

Doe alle ingrediënten voor de taart in de keukenmachine en pureer tot een gladde massa. Stort de massa in de vorm. Bevochtig je handen en maak een kuil in het beslag. Verdeel in de kuil het rozijnen mengsel en bestrooi nog wat met kaneelpoeder. Bak de taart in het midden van de oven gaar in ongeveer 20-25 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat afkoelen.

SAM_7470

 

SAM_7472

17 Reacties op “Budget appeltaart

 1. Hoi Monique, ik lees veel artikelen van je en leer er veel van. Bedankt daarvoor.
  Ivm een histamine beperkt en tarwevrij dieet wil ik dit recept eens gaan proberen. Helaas kan ik geen kaneel gebruiken. Heb je eventueel alternatieven voor kaneel?
  Kan het altijd weglaten maar dan is de smaak wel minder denk ik en de havermout misschien te overheersend?

  • je kunt weglaten en toevoegen wat je wenst. Enkel kan ik geen garantie geven voor een goed resultaat. Succes!

  • nee dit stat immers niet aangegeven. Je bent vrij om zelf nog toe te voegen wat je wenst 😉

  • nee niet nodig, maar je bent zelf vrij om nog toe te voegen wat jij wenst.

 2. Alle ingrediënten voor de taart blenden???
  waar blijft dan je appel en rozijnen vulling?
  Lees ik het niet goed of ???

  • Ik weet niet zo goed wat je niet snapt. Het staat er volgens mij duidelijk omschreven. Inderdaad ingrediënten in de keukenmachine dit in de vorm, kuil maken en daar het rozijnenmengsel in. Succes 😉

 3. Sorry, maar ik vind het ook onduidelijk. Je hebt grote en kleine stukjes appel, gaan de grote stukken met de havermout, stevia en het water in de blender en dan de kleine stukjes appel met de rozijnen en de kaneel in de kuil? Of gaan alleen de havermout, stevia en het water in de blender en zowel de grote als de kleine stukken appel met de kaneel en de rozijnen in de kuil?

  • gooi de havermout, stevia, de STUKKEN appel ( dus niet de stukjes…die gaan in de rozijnenmengsel) en water in de keukenmachine. stort dit in de vorm, maak met vochtige handen een kuil en gooi het rozijnenmengsel erin.

  • Je kunt alles weglaten en toevoegen 😉 Ik kies niet voor andere zoetmiddelen, ,aar jij bent vrij om elk ander gewenst zoetmiddel te gebruiken. Ik weet alleen niet hoe dat gaat uitpakken in het recept, met aanpassing. Succes en warme groet!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *