Havermout vruchtentaartje

Lekker en simpel, simpel en lekker 😉 Je kunt zowel havermout als havervlokken gebruiken. Beiden zijn biologisch vrij goedkoop te scoren bij discounter Action en supermarkten. Ik heb diepvriesfruit gebruikt. Deze zakken kun je erg voordelig inkopen bij de Lidl, voor 500 of 750 gram betaal je 1,79 . Je kunt kiezen uit diverse soorten en mixen. Ik heb voor dit recept de bosvruchten gekozen.

Dit heb je nodig:

 • 500 gram havermout of havervlokken ( droog)
 • 250 ml water
 • een flinke eetlepel stevia sweet Xtra
 • circa 250 gram diepvries fruit ( naar keuze)

Eventueel om te bestrooien:

 • stevia Icing poedersuiker

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden. Vet een hoge ronde vorm ( 18 cm) in met kokosolie en bekleed met bakpapier. Maal de havermout, water en stevia in de keukenmachine tot een smeuïge massa. Stort drie kwart van de massa in de vorm en maak in het midden een hol. Vul  de hol met diepvriesfruit. Stort de rest van het beslag op het fruit en smeer mooi glad. Bak de taart in het midden van de oven gaar in ongeveer 35 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

SAM_7461

Eventueel garneren met icing poedersuiker en wat diepvries fruit

SAM_7463

 

 

8 Reacties op “Havermout vruchtentaartje

  • Zou ik niet doen, maar probeer uit wat je wilt. Aanpassingen betekent wel dat alles anders uit kan pakken. Succes!

 1. Zonder bakpoeder? Dat zie ik niet bij de ingredienten staan. Heb ik iets over het hoofd gezien?

  Ik heb vandaag 2 kleine taartjes gemaakt met de helft van de hoeveelheden, diepvries frambozen en aardbeien en dus zonder bakpoeder. Geen stevia, maar een andere zoetstof die verwarmd mocht worden. Klein beetje zout er bij gedaan, voor de smaak. Een taartje precies volgens het recept, de andere met koek- en speculaaskruiden door het deeg dat op het fruit kwam.
  We vonden de basistaart lekker, maar erg machtig en vrij droog. Vooral de bovenkant. Kan dat komen door het ontbreken van het bakpoeder?

  Wij aten ieder een half taartje met vanillepudding. Dat was erg lekker! Morgen is het andere taartje aan de beurt.

  Ik zie genoeg mogelijkheden met dit recept: hele kleine eenpersoonstaartjes, of in een muffinvorm. Kruiden met koek- en speculaaskruiden. Noten, gedroogde vruchten, rozijnen er bij/door doen. Repen van maken, enz.

  Conclusie: een prima basisrecept!

  • ik maak recepten, en deel ze zoals ik ze heb getest , Iedereen is uiteraard vrij om toe te voegen of weg te laten, maar ik kan dan geen garantie bieden voor het uiteindelijke resultaat. Ook kunnen doseringen verschillen, oventemperaturen verschillen ( jouw oven is de mijne niet) en andere gelijksoortige ingrediënten zijn gebruikt wat mogelijk van invloed kan wezen. Dit is voor een auteur erg moeilijk in te schatten, vandaar ik ook vermeld dat je bv de baktijd moet blijven controleren. Succes en warme groet

 2. Bakpoeder?? Dat wordt in je recept niet genoemd! Moet het er wel in? Zo ja hoeveel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *