Chocolade coated appels ( vegan)

Op zoek naar een vrij gemakkelijk te maken dessert? Of een heerlijke traktatie? Dan zijn deze onweerstaanbare chocolade appels ideaal! Gebruik echt goede, zuivere extra vierge kokosolie. Deze variant garandeert een echt verfijnde smaak. Bovendien zijn de echte gezondheidsvoordelen het hoogst. Di recept is goed voor twee grote appels, of vier kleine appeltjes.

Dit heb je nodig:

  • twee grote appels, of vier kleine verse appeltjes, gewassen en in de schil
  • acht flinke eetlepels biologische extra vierge ( koud geperst) kokosolie ( liefst merk Aman Prana of Royal Green) gesmolten
  • twee eetlepels biologische magere cacaopoeder
  • 8/10 druppels GreenSweet stevia chocolade 

Voor de garnering:

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier. Snij de onderste helften van de appels af en verwijder met een appelboor eventueel de klokhuizen. Je kunt deze ook laten zitten.

SAM_5426

Bak de appels in het midden van de oven gaar en zacht, let op dat ze niet kapot bakken. De baktijden kunnen erg verschillen, kijk daarom iedere 10 minuten of de appels beginnen te verkleuren, en zacht en rimpelig worden. Laat ze erg goed afkoelen ( koud)

SAM_5427

Maak de chocolade: roer de druppels + poeder door de olie en zet dit ongeveer 5/8 minuten in de koelkast om terug te stollen. Zodra de rand hard begint te worden, uit de koelkast halen en goed door roeren. Blijf er nu bij, en roer steeds even opnieuw door, de massa wordt steeds dikker. Zodra de chocolade dik genoeg is teruggestold, de appels overgieten met de chocolade. Garneer met kokosrasp[ en wat keltisch zeezout.

SAM_5430

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *