Meukvrije chocolade met vulling ( vegan)
Chocolade…..wie krijgt daar nu genoeg van? Zeker als deze ook nog eens 100% meukvrij en dus echt gezonder is dan alle andere gangbare chocolade. Wil je alles lezen over chocolade? KLIK HIER
Om zelf chocolade te maken heb je niet veel nodig. Meer dan wat cacaoboter, wat pure stevia en cacvaopoeder heb je niet nodig om de lekkerste chocolade te maken. Die bovendien vrij blijft van vervelende E nummers, lactose / melkproducten, en suiker. Dat scheelt sowieso al een berg voor je gezondheid, maar ook voor je gebit.
Met het basisrecept kun je heel veel kanten op. Je kunt hieraan van alles toevoegen. Klik hier om naar een voorbeeld recept te gaan om luxe flikken te maken. Op mijn website zelf vind je nog veel meer lekkere recepten om gezonde chocolade te maken, neem eens een kijkje om je te laten inspireren!
Ik bedacht een heerlijke gevulde chocolade. Deze heb ik in een zachte vulling gemaakt en in een iets hardere vulling, voor de liefhebbers. De zachte vulling heb ik gemaakt met amandelmeel, de harde met havermout. Beiden verrukkelijk en bijzonder!
Dit heb je nodig:
- ( liefst biologische) cacaoboter, ongeveer 300 gram)
- twee flinke eetlepels rauwe cacaopoeder of magere biologische cacaopoeder
- circa 5 druppels zuivere stevia
Voor een zachte vulling:
- 200 gram amandelmeel
- 10 druppels stevia
- warm water
Voor een wat hardere vulling:
- 200 gram havermout ( droog)
- 8 druppels stevia
- warm water
Zo maak je het:
Je kunt ieder gewenst vormpje of malletje gebruiken. Zowel groot als klein. Begin met de gewenste vulling: kneed de ingrediënten in een kom door elkaar en voeg beetjes water toe tot er een stevige massa ontstaat. Daaruit draai je balletjes. Dit kun je in een vormpje zetten, of in bijvoorbeeld een cupcake tray. Laat de cacaoboter au-bain-marie smelten,
Hoe meer cacaopoeder je toevoegt, hope meer puur de chocolade zal gaan smaken. Als de cacaoboter volledig is gesmolten, voeg je ongeveer 15-18 druppels stevia toe en de cacaopoeder, roer dit goed door. Schenk nu de malletjes / vormpjes vol met de massa, zodat de vullingen onder de chocolade komen te liggen. Laat dit liefst 24 uur drogen op een zeer koele plek. De koelkast kan, maar de kans bestaat dan wel dat de chocolade wit uitslaat.
De harde vulling geeft een betere ” bite”. De zachte een ” smeuïge” bite. Net waar jij dus van houdt! 😉
Monique, ik heb altijd zin in chocolade maar heb nog nooit een ´gezonde´variant gemaakt, toch maar eens proberen! Eerst maar eens een leuk malletje scoren.
Kan ik cacauboter ook zelf maken????
Ik kan het hier in Zweden niet kopen.