Pure chocolade ( vegan en suikervrij)

Ik maak al jaren zelf chocolade. In mijn uitgebreide artikel kun je lezen hoe je dit op verschillende manieren kunt doen, en waarom het ook echt veel gezonder is om zelf chocolade te maken.  In mijn uitgebreide artikel over pure chocolade kun je lezen waarom echt en puur gezonde voordelen kan opleveren.

SAM_0932

Voor echte, pure chocolade heb je maar DRIE ingrediënten nodig. Rauwe cacaoboter, rauwe cacaopoeder en zuivere stevia druppels ( chocoladesmaak, gemaakt uit pure extracten) Meer niet? Nee, meer niet! Het is belangrijk, dat je de juiste drie ingrediënten kiest. Rauwe cacaoboter en rauwe cacaopoeder zitten nog bomvol gezonde stoffen waar pure chocolade om bekend staat.  Door alles niet met suiker of andere natuurlijke suikervervangers te zoeten, maar met zuivere steviolglycosiden, hou je je pure chocolade niet alleen meerdere malen gezonder maar ook 100% suikervrij. Dit is ook zeer prettig voor het gebit.

SAM_0938

Veel mensen denken, dat zelf pure gezonde chocolade maken moeilijk is. Maar het grappige is, dat dit juist het tegenovergestelde is. Lees snel, hoe je in nog geen 10 minuten je echte,  ( h) eerlijke en ECHT GEZONDE pure chocolade maakt!

Dit heb je nodig:

(* wil je wat minder bitter? Dan kun je ook biologische magere cacaopoeder gebruiken, zoals Criollo cacaopoeder, KLIK HIER )

SAM_0933

Zo maak je het:

Laat de cacaoboter, cacaopoeder en stevia au bain marie smelten, terwijl je regelmatig goed doorroert. Hak de cacaoboter in fijne stukjes, dit zorgt ervoor dat de cacao sneller smelt.

SAM_0937

Je kunt ieder gewenst vormpje gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld tabletten maken, of bonbons. Tabletten maak je door de cacaomassa in een vierkant bakje te laten harden. Dit kun je vervolgens weer in stukjes breken ( zie foto’s) om heerlijke flikjes te hebben. Laat de chocolade massa in de vormpjes eerst goed afkoelen, zet daarna in de koelkast om verder goed hard te worden.

SAM_0935

Als de buitentemperaturen onder de 15 graden zijn, kun je de chocolade ook buiten laten drogen. Je kunt nog tal van lekkere smaakmakers toevoegen, zoals vanille bourbon, of ceylon kaneelpoeder of cacaonibs, noten, zaden en pitten. Wees je wel bewust, dat dit meteen extra voedingswaarde, en dus calorieën oplevert + eventuele aanwezige suikers.

Geniet iedere dag van een flikje/stukje homemade pure chocolade voor je gezondheid!

6 Reacties op “Pure chocolade ( vegan en suikervrij)

  1. Goede morgen Monique, blij te horen dat dit mogelijk is.
    Eindelijk eens chocolade waar ik niet ziek van word.
    Hoe kom ik aan rauwe cacaoboter?

  2. Hallo Monique,
    mooi recept. Helaas vind ik stevia een nare nasmaak hebben, ook als ik minder druppels gebruik dan er voor geschreven staan. Waar zou ik het dan mee kunnen vervangen?
    Op een of andere manier kom ik steeds weer bij rietsuiker uit.
    Heeft erythrolsuiker ook een nasmaak?

    • erythritol geeft geen nasmaak, dus deze zou je kunnen gebruiken. Succes!

  3. Hallo Monique, kun je de cacaoboter ook vervangen door goede kokosolie? Bedankt!

    • dat kan, maar het wordt dan geen harde chocolade.Kokosolie heeft een smeltpunt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *